Ειδήσεις

Μια 82χρονη χήρα κατά μιας οικογένειας, που ισχυρίζεται ότι την εκβίασε και την έκλεψε

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν τρία μέλη οικογένειας της Ρόδου, με τις κατηγορίες της εκβίασης από πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της άμεσης συνέργειας σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κατ’ εξακολούθηση και της κλοπής από κοινού.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ένα ανδρόγυνο και ο γιoς τους, έχουν καταμηνυθεί από μια 82χρονη χήρα που διαμένει στο νησί.
Η υπερήλικη, όπως έγραψε η “δ”, κατήγγειλε ότι µε τη χρήση διαφόρων τεχνασμάτων αλλά και µε το πρόσχηµα παροχής φροντίδας στα γηρατειά της “αφαιµάχθηκαν” οι λογαριασμοί της, ενώ ισχυρίστηκε ακόµη ότι αφαιρέθηκαν οικοσυσκευές από την κατοικία της. Ταυτόχρονα κατήγγειλε τη µεταβίβαση στην ιδιοκτησία των µηνυοµένων ενός ακινήτου της.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της φερόµενης ως θύµατος κ. Μιχάλης Καντιδενός, έχει προσφύγει και ενώπιον του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, µε αίτηµα την ακύρωση, λόγω αντιθέσεως στα χρηστά ήθη, της µεταβίβασης του ακινήτου της υπερήλικης.

Ένας εκ των εγκαλουμένων, όπως ισχυρίζεται η 82χρονη, προσπάθησε και πέτυχε αφενός την απομάκρυνσή της από το παιδί της και αφετέρου µε την πλήρη εξουσίασή της, την όλο και πιο συχνή παρουσία του στο σπίτι της.
Υποστηρίζει ότι από τον Οκτώβριο του 2009, οι επισκέψεις της τριµελούς οικογένειας των εγκαλούµενων, άρχισαν να γίνονται συχνές, συνοδευόµενες µερικές φορές από φαγητό, κερδίζοντας µε τον καιρό τη συµπάθεια και την εµπιστοσύνη της για την φαινοµενικά άδολη προθυµία τους να την βοηθήσουν.
Διατείνεται µεταξύ άλλων ότι γνωρίζοντας την ύπαρξη καταθέσεών της σε Τράπεζες αφαίρεσαν δια σταδιακών αναλήψεων χωρίς τη συγκατάθεσή της άλλοτε δια της βίας και άλλοτε δι’ απειλών, αρκετά χρήματα.
Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2010, όπως ισχυρίζεται, χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκοµείο για εγχείρηση και υποστηρίζει ότι µε το πρόσχηµα της ενδεχόµενης ανάγκης χρηµάτων για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της, υπέγραψε εξουσιοδότηση που καθιστούσε έναν εκ των µηνυοµένων συνδικαιούχο λογαριασμού στον οποίο είχε χρήµατα σε προθεσµιακή κατάθεση.

Ισχυρίστηκε ότι πιέστηκε να τον καταστήσει συνδικαιούχο και σε άλλο τραπεζικό λογαριασµό στον οποίο κατατίθετο η σύνταξη και το επικουρικό επίδοµά της κάθε µήνα. Επίσης ισχυρίζεται ότι της αφαίρεσε µετρητά από το σπίτι της τα οποία προέρχονταν από πώληση διαμερίσματος ιδιοκτησίας της, ως επίσης και ποσό 600 ευρώ τα οποία προέρχονταν από την πώληση του µεταχειρισµένου αυτοκινήτου της.
Η 82χρονη υποστηρίζει πιο πέρα ότι αναγκάστηκε να ορίσει έναν εκ των εγκαλουµένων µοναδικό της κληρονόµο σ’ ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία της.

Διατείνεται επίσης, και αυτό είναι ουσιαστικά και το αντικείµενο της αστικής δίκης, ότι µε τη χρήση απειλών και ψυχολογικής βίας της απέσπασαν µια οριζόντια ιδιοκτησία που είχε στη Ρόδο αντί εικονικού τιµήµατος 15.000 ευρώ.
Οι κατηγορούµενοι αρνούνται κατηγορηµατικά τα καταγγελλόµενα σε βάρος τους και ισχυρίζονται ότι η ηλικιωµένη δεν είχε καλές σχέσεις µε τον γιο της και επειδή την φρόντιζαν ήθελε να τους ανταµείψει µε τον τρόπο αυτό. Η στάση της απέναντί τους άλλαξε, όπως τονίζουν, όταν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις της µε το παιδί της, ενώ υποστηρίζουν ότι τα όσα διατείνεται σχετικά µε κλοπές χρηµάτων, εκβιασµούς και απειλές είναι παντελώς ψευδή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου