Ειδήσεις

Αθώος ο Δασάρχης στην πολύκροτη υπόθεση του αιολικού πάρκου

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο καταζητούμενος πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ”, που κρίθηκε ένοχος για νόθευση εγγράφων, με σκοπούμενο όφελος άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου, ερήμην του.

Το δικαστήριο, που επιλήφθηκε της πολύκροτης υπόθεσης των καταγγελιών για παρανοµίες µεγέθους στην χωροθέτηση, λειτουργία αλλά και εξασφάλιση επιδότησης για το αιολικό πάρκο της Ρόδου στη θέση «Πιθανίτης», της εταιρείας «Αίολος ΑΕ», έκρινε ομοφώνως αθώο για το αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως σε βάρος του δημοσίου τον πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και αθώο τον πρώην πρόεδρο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη.

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου έχει απαλλάξει από τις βαρύτατες κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, της πλαστογραφίας με χρήση, της ψευδούς βεβαιώσεως, της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έναν πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου