Αθλητικά

“Τα παιδιά να έρχονται χαρούμενα και να φεύγουν ευτυχισμένα”!

Ο προπονητής των ακαδημιών του Α.Ο. Κολοσσός και καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Τσαμπανάκης μίλησε για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών και πολλά ακόμη σημαντικά πράγματα. Η ανακοίνωση των ”θαλασσί”. ”Το πιο σημαντικό κομμάτι στο ξεκίνημα ενός παιδιού στον αθλητισμό είναι να πάρει σωστές βάσεις και να αποκτήσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να συνεχίσει να ασχολείται τα επόμενα χρόνια. Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής των αρχάριων τμημάτων του συλλόγου μας Κώστας Τσαμπανάκης μίλησε για τους μικρούς αθλητές, τη δουλειά που γίνεται και τη φιλοσοφία του σχετικά με το ξεκίνημα των παιδιών στον αθλητισμό:
«Στην ουσία αυτό που κάνουμε είναι μία αθλητική προπαιδεία, μία εισαγωγή στον αθλητισμό με βάση το μπάσκετ. Αυτός είναι ο κυρίως στόχος μας αρχικά για τα παιδιά ηλικίας 4-5-6 ετών που ξεκινούν τώρα με τον αθλητισμό. Θέλουμε από τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό μέσα από τα παιδαγωγικά παιχνίδια που εφαρμόζουμε και όχι μέσα από συγκεκριμένη εξειδικευμένη προπόνηση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τα παιδιά να αποκτήσουν μία γενικότερη κινητική ικανότητα, να έρχονται στο γήπεδο χαρούμενα και να φεύγουν ευτυχισμένα. Προσπαθούμε για τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν παραστάσεις και εικόνες από παιχνίδια μεγαλύτερων τμημάτων, ώστε να είναι πιο εύκολη η μετάβαση στα μεγαλύτερα τμήματα. Θέλουμε δίπλα μας τους γονείς, στους οποίους ζητάμε να είναι συμπαίκτες στη δική μας προσπάθεια. Η επιθυμία μας είναι τα παιδιά να αναπτυχθούν ατομικά, να αποκτήσουν συναισθηματικές δεξιότητες και να πάρουν καλές βάσεις για τη μετάβαση τους στα μεγαλύτερα γκρουπ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου