ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη η συμμετοχή στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ – Τα μηνύματα των υποψηφίων

news room 5 λεπτά ανάγνωση
85

Περί τους 89.000 πολίτες, είχαν ψηφίσει έως τις 12:45 το μεση­μέρι της Κυρια­κής στις εκλογές για την ανά­δειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με επίσημη ανα­κοί­νωση της αρμό­διας επι­τρο­πής του Κινή­μα­τος.

Μάλιστα, σύμφωνα με κομ­μα­τι­κές πηγές, ο αριθμός των ψηφι­σά­ντων στο α΄τε­τρά­ωρο της δια­δι­κα­σίας (οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00π,μ) είχε ξεπε­ρά­σει κατά 10.000 εκείνον των εκλογών του 2017, στις οποίες συνο­λικά είχαν προ­σέλ­θει 212.000 πολίτες

Τα πρώτα απο­τε­λέ­σματα ανα­μέ­νο­νται στις 9:30 το βράδυ, ενώ οι κάλπες έχει προ­γραμ­μα­τι­σθεί να κλεί­σουν στις 7 το από­γευμα, αλλά εφόσον χρεια­στεί θα δοθεί παρά­ταση.

Στην Αυστρα­λία η ψηφο­φο­ρία έχει ολο­κλη­ρω­θεί. Τα εκλο­γικά κέντρα των υπό­λοι­πων ευρω­παϊ­κών χωρών άνοιξαν μία ή δύο ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφο­φο­ρία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Λοβέρ­δος: Να ξεπε­ρά­σουμε τις 212.000 ψήφους

«Ήρθε επι­τέ­λους η ώρα να σηκώ­σουμε τη Δημο­κρα­τική Παρά­ταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελλη­νί­δες, όλους τους Έλληνες να προ­σέλ­θουν σήμερα στη δημο­κρα­τική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρ­δος, ο οποίος ψήφισε νωρίς το πρωί στη Μετα­μόρ­φωση.

Ο υπο­ψή­φιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ πρό­σθεσε ότι «στόχος είναι να ξεπε­ρά­σουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017», ενώ έστειλε «μήνυμα δύναμης, σεμνό­τη­τας και ενό­τη­τας».

Χρη­στί­δης: Να δημιουρ­γή­σουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

«Ξημε­ρώ­νει μια ημέρα αισιο­δο­ξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολ­μή­σουμε για να δημιουρ­γή­σουμε τη μεγάλη Δημο­κρα­τική Παρά­ταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής» τόνισε ο υπο­ψή­φιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρη­στί­δης, ο οποίος ψήφισε στο 22ο Δημο­τικό Κατά­στημα του Δήμου Αθη­ναίων.

«Πρέπει να θυμό­μα­στε τη Φώφη Γεν­νη­ματά χωρίς την όποια δε θα βρι­σκό­μα­σταν εδώ, χωρίς την προ­σπά­θειά της, χωρίς τη δουλειά της, χωρίς την τόλμη της όλα τα προη­γού­μενα χρόνια» κατέ­ληξε στη δήλωσή του ο κ. Παύλος Χρη­στί­δης.

Ανδρου­λά­κης: Καθαρή εντολή

«Καθαρή εντολή για ανα­νέ­ωση και πολι­τική αυτο­νο­μία» ζήτησε ο υπο­ψή­φιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρου­λά­κης, σε δήλωσή του λίγο αφότου ψήφισε στο Δημο­τικό Αθλη­τικό και Πνευ­μα­τικό Κέντρο Ηρα­κλείου Κρήτης.

Ανα­λυ­τικά στη δήλωσή του, ο κ. Ανδρου­λά­κης ανα­φέ­ρει:

«Καλώ τους Δημο­κρά­τες προ­ο­δευ­τι­κούς πολίτες της πατρί­δας μας να μας τιμή­σουν σήμερα με τη συμ­με­τοχή τους στις δια­δι­κα­σίες μας. Ζητώ να πάρουν την υπο­ψη­φιό­τητά μου στα χέρια τους, και να μού δώσουν καθαρή εντολή για ανα­νέ­ωση, ενότητα και πολι­τική αυτο­νο­μία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προ­ο­πτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημο­κρα­τία μας, η Δημο­κρα­τική Παρά­ταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέ­πειας, ως δύναμη ρεα­λι­σμού, να ξανα­πρω­τα­γω­νι­στή­σουν στο πολι­τικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Παπαν­δρέου: Προ­ο­δευ­τι­κές λύσεις στα λαϊκά προ­βλή­ματα

«Σήμερα ανα­τέλ­λει και πάλι ο πρά­σι­νος ήλιος» τόνισε ο υπο­ψή­φιος για την ηγεσία του Κινή­μα­τος Αλλαγής Γιώργος Παπαν­δρέου αφότου ψήφισε στο Παλαιό Δημαρ­χείο Ταύρου.

«Θα δώσουμε και προ­ο­δευ­τι­κές λύσεις στα λαϊκά προ­βλή­ματα τα προ­βλή­ματα του ελλη­νι­κού λαού και της χώρας» δεσμεύ­θηκε.

Η δήλωση του Γιώργου Παπαν­δρέου έχει ως εξής:

«Σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμ­με­τοχή μας μεγα­λώ­νουμε την παρά­ταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυνα­μική παρά­ταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημο­κρά­τες και προ­ο­δευ­τι­κούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προ­ο­δευ­τι­κές λύσεις στα λαϊκά προ­βλή­ματα τα προ­βλή­ματα του ελλη­νι­κού λαού και της χώρας. Σήμερα ανα­τέλ­λει και πάλι ο πρά­σι­νος ήλιος. Θέλω να ευχα­ρι­στήσω όλους τους εθε­λο­ντές που πράγ­ματι με τη σημα­ντική δουλειά τους συνέ­βα­λαν στις δημο­κρα­τι­κές άξιες που ανα­δει­κνύ­ουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιο­δο­ξία για το αύριο».

 

Γερου­λά­νος: Το ΠΑΣΟΚ έχει επι­στρέ­ψει

«Το ΠΑΣΟΚ έχει επι­στρέ­ψει» τόνισε ο υπο­ψή­φιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερου­λά­νος αφότου ψήφισε στο Πνευ­μα­τικό Κέντρο του Δήμου Αθη­ναίων. «Θέλω να πω σε όλους τους προ­ο­δευ­τι­κούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαί­νετε να ψηφί­σετε η Αλλαγή είσαι εσύ» δήλωσε.

Η δήλωση του κ. Γερου­λά­νου ανα­λυ­τικά:

«Είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προ­σέ­λευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφι­βο­λία ότι η πολι­τι­σμένη προ­ε­κλο­γική εκστρα­τεία που προη­γή­θηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερ­δί­σει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επι­στρέ­ψει, και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να δια­φυ­λά­ξουμε αυτό που φτιά­ξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προ­ο­δευ­τι­κούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαί­νετε να ψηφί­σετε η Αλλαγή είσαι εσύ».

Καστα­νί­δης: Ανάταση στη Δημο­κρα­τική παρά­ταξη

«Εύχομαι ανάταση στη Δημο­κρα­τική Παρά­ταξη μετά τις 12 Δεκεμ­βρίου» σημεί­ωσε ο υπο­ψή­φιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστα­νί­δης αφότου ψήφισε στο Ε’ Δια­μέ­ρι­σμα της Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας στη Θεσ­σα­λο­νίκη.

Ο κ. Καστα­νί­δης εκτί­μησε ότι είναι πολ­λα­πλά­σιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμ­με­τά­σχει στις εσω­κομ­μα­τι­κές εκλογές σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Η δήλωση του Χάρη Καστα­νίδη:

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημο­κρα­τι­κής Παρά­τα­ξης όλα τα μέλη, οι φίλοι, και γενι­κό­τερα οι δημο­κρα­τι­κοί πολίτες της χώρας. Ελπίζω να το κάνουν αισιό­δοξο. Ελπι­δο­φόρο. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμ­με­τοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφο­φο­ρία. Τα μηνύ­ματα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολ­λα­πλά­σιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμ­με­τά­σχει σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Ομαλά η ψηφο­φο­ρία

Η ψηφο­φο­ρία θα διαρ­κέ­σει έως τις 7 το από­γευμα αν και δεν απο­κλεί­ε­ται να δοθεί μικρής διάρ­κειας παρά­ταση εφόσον αυτό κριθεί ανα­γκαίο.

Δικαί­ωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς και όσοι επι­θυ­μούν να εγγρα­φούν ως μέλη ή φίλοι του κόμ­μα­τος προ­σερ­χό­με­νοι στα εκλο­γικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπλη­ρώ­σουν την σχετική αίτηση και να ψηφί­σουν κατα­βάλ­λο­ντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφί­σουν και 17ρηδες που έχουν γεν­νη­θεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι στους Εθνι­κούς Εκλο­γι­κούς Κατα­λό­γους. Οι αρμό­διοι χει­ρι­στές θα ανα­ζη­τή­σουν τα στοι­χεία ταυ­το­ποί­η­σης που απαιτεί το πλη­ρο­φο­ριακό σύστημα του Υπουρ­γείου Εσω­τε­ρι­κών όπου αναζητά τον εκλο­γικό αριθμό με τον οποίο και πιστο­ποιεί­ται ο ψηφο­φό­ρος. Για την ταυ­το­ποί­ησή απαι­τεί­ται αστυ­νο­μική ταυ­τό­τητα, δια­βα­τή­ριο ή δίπλωμα οδή­γη­σης. Θα μπορούν να ψηφί­σουν και νεό­τε­ροι, για παρά­δειγμα 16ρηδες, αφού πέραν των άλλων προ­σκο­μί­σουν εκτυ­πω­μένο από την εφαρ­μογή της ΗΔΙΚΑ πιστο­ποι­η­μένο ΑΜΚΑ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.