Ρεπορτάζ

Ο Σάββας Καραταπάνης για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο Αιγαίο

Την διαβεβαίωση ότι από την πρώτη στιγμή της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού το ΕΚΑΒ στο Αιγαίο λειτουργεί επαρκώς, έδωσε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο διευθυντής του κ. Σάββας Καραταπάνης.
«Από την πρώτη στιγμή δώσαμε βάρος στην εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να παραλαμβάνει και να διακινεί τους ασθενείς –που δεν γνωρίζουμε εάν νοσούν ή είναι φορείς του κορωνοϊού κ.λπ. Αυτό ήταν ένα μέλημά μας κι εκτιμώ ότι έχουμε πετύχει σε αυτό. Αυτή την στιγμή ανταποκρινόμαστε με επάρκεια στις ανάγκες της περιοχής, οι οποίες –ευτυχώς- δεν είναι τόσο μεγάλες. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι αυτή την στιγμή, ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται επαρκώς στην κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού», όπως είπε.
Σχετικά με τις αεροδιακομιδές, ο κ. Καραταπάνης ξεκαθάρισε πως υπάρχουν νοσοκομεία ‘αναφοράς’ για να δέχονται ασθενείς με κορωνοϊό:
«Η Ρόδος δεν έχει Νοσοκομείο Αναφοράς –και όχι λόγω ανεπάρκειας. Τα περιστατικά με διασωληνωμένους ασθενείς που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα στέλνουμε είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα. Οι μεταφορές γίνονται από το ΕΚΑΒ και η διακίνηση γίνεται σε όλο το Αιγαίο. Ωστόσο, δεν είναι μεγάλα τα νούμερα», ανέφερε.
Όσον αφορά στο προσωπικό του ΕΚΑΒ τόνισε πως ελέγχονται συνεχώς και κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό ενώ εάν υπάρχει έστω και υποψία για κρούσμα, μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα.
Ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια προσωπικού, ο κ. Καραταπάνης δήλωσε ότι το ΕΚΑΒ στην περιοχή μας λειτουργεί με τέσσερα ασθενοφόρα: «Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζεται άμεσα να προχωρήσει διαγωνισμός για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού μέσω των ΥΠΕ. Οι προσπάθειες που έγιναν είναι να μπουν σε όλα τα νησιά από πέντε διασώστες (πληρώματα) καθώς υπάρχουν πάντα κάποια θέματα με μεταθέσεις ή αιτήματα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, κατά περίπτωση. Αυτή την στιγμή όμως, ανταποκρινόμαστε με επάρκεια στις ανάγκες στην Ρόδο αλλά και στα άλλα νησιά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου