Ρεπορτάζ

O Θανάσης Στάμος για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Την βούληση της δημοτικής αρχής Ρόδου να βελτιώσει την λειτουργία των λαϊκών αγορών προεξάρχουσας της λαϊκής στον Άγιο Δημήτρη, εξέφρασε χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Εμπορίου κ. Θανάσης Στάμος.
«Η Διεύθυνση Εμπορίου συμμορφώθηκε άμεσα με τα μέτρα και τις εντολές της κυβέρνησης για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Γι αυτό τον λόγο εκδώσαμε σχετική εγκύκλιο με την οποία διαχωρίσαμε τους εμπόρους και τους παραγωγούς στην λαϊκή ώστε να εργάζονται τηρώντας τις αποστάσεις. Υπάρχουν πολύ λίγα άτομα που εποπτεύουν λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ προσπαθούμε να ελέγχουμε την κατάσταση χωρίς να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα.
Βέβαια, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά καθώς οι παραγωγοί που πρέπει να διαθέσουν τα προϊόντα τους, δυσανασχετούν και αναπτύσσουν πάγκους παρά τις απαγορεύσεις.
Ωστόσο, η Διεύθυνση Εμπορίου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ έχουμε ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας, για να κάνει ελέγχους και να εφαρμόζει το νόμο.
Οι έμποροι προσπαθούν να εφαρμόζουν τα μέτρα, αλλά παρατηρείται πολλές φορές συνωστισμός και μάλιστα ανεξέλεγκτος» όπως τόνισε.
Σε ερώτηση σχετικά με την βελτίωση της λαϊκής αγοράς απάντησε πως αποτελεί βούληση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, αφενός να αλλάξει η εικόνα της υφιστάμενης λαϊκής αγοράς και να λειτουργήσει με ευρωπαϊκές και σύγχρονες προδιαγραφές και αφετέρου, να δημιουργηθεί μία νέα λαϊκή.
«Η λαϊκή αγορά στον Άγιο Δημήτρη θα συνεχίσει την λειτουργία της, αλλά με βελτιώσεις.
Για τη νέα λαϊκή, αναζητούμε χώρο και πιθανόν να γίνει απέναντι από το κέντρο Μήδεια επειδή το κτήμα ανήκει στον Δήμο Ρόδου. Όλα όμως είναι υπό διερεύνηση.
Υπάρχουν επίσης αιτήματα από παραγωγούς και εμπόρους να γίνει μία λαϊκή στην ανατολική πλευρά του νησιού και μία στην δυτική πλευρά.
Στην ανατολική πλευρά υπολογίζουμε να την κάνουμε στην περιοχή κάτω από την παραλία της Τσαμπίκας (όπου ο χώρος είναι μεγάλος). Για την ανατολική πλευρά, δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόταση…» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου