Τοπικές Ειδήσεις

Eκτεταμένες απολυμάνσεις σε Λάρδο και Λίνδο

Σε εκτεταμένες εργασίες απολύμανσης προχώρησε ο Δήμος Ρόδου, μετά από το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στο Ειδικό Σχολείο Λίνδου, το οποίο εδρεύει στη Λάρδο.
Ειδικότερα, μετά το κρούσμα στο Ειδικό Σχολείο, κι έπειτα από σχετικό αίτημα της σχολικής μονάδας, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Λάρδου και επιπλέον του ΚΕΠ Λίνδου αλλά και των γραφείων του ΔΟΝΑ Λίνδου.
Το αίτημα υποβλήθηκε στους αντιδημάρχους Νίκο Καραμαρίτη, Ευστράτιο Καρίκη και Θανάση Βυρίνη για την απολύμανση και των υπολοίπων χώρων πλην του σχολείου και η ανταπόκριση ήταν άμεση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έπειτα από την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο του Ειδικού Σχολείου Λάρδου. Αμέσως τέθηκαν σε ισχύ όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και ο ΕΟΔΥ πλέον έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι επιπλέον θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο και πότε θα γίνει το επαναληπτικό τεστ.
Πέρα από τον υπάλληλο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έχουν τεθεί σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι και βεβαίως οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου το οποίο θα επαναλειτουργήσει στις 15/12/2020.
Συνολικά απασχολούνται επτά εκπαιδευτικοί και 10 παιδιά, που τέθηκαν σε καραντίνα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου