Τοπικές Ειδήσεις

Εντάλματα σύλληψης των δύο δολοφόνων της 21χρονης φοιτήτριας

Ενώ σήμερα το πρωί και ώρα 11.00 οδηγείται στην τελευταία της κατοικία σε κοιμητήριο στην γενέτειρά της στο Διδυμότειχο η 21χρονη Ελένη Τοπαλίδου του Ιωάννη, η φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έπεσε «θύμα» της διαστροφής ενός 19χρονου υπηκόου Αλβανίας, με «περγαμηνές» στις πολεμικές τέχνες και ενός 21χρονου Ροδίτη, που δραστηριοποιείται στη Λίνδο, λίγα μπορούν να λεχθούν ακόμη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεπράχθη το αποτρόπαιο έγκλημα.
Κι αυτό διότι οι δύο δράστες δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, πως ακριβώς διέπραξαν το έγκλημα, ο ένας επιδιώκει να επιρρίψει την ευθύνη στον άλλο και τα όσα υποστήριξαν προφορικά αλληλοαναιρούνται.
Μέχρι και χθες το μεσημέρι κι ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε από λιμενικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, συμπληρωνόταν με τα τελευταία στοιχεία για την υποβολή της, για τα περαιτέρω στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, έγγραφη απολογία είχε ληφθεί μόνο από τον 19χρονο, ο οποίος παρουσίασε την δική του εκδοχή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη.
Ο 21χρονος Ροδίτης, άσκησε ουσιαστικά το δικαίωμα της σιωπής, καθώς χθες το πρωί απολογούμενος δήλωσε ότι αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, ότι διορίζει ως συνηγόρους του τους δικηγόρους κ.κ. Ακη Δημητριάδη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο (Αθηνών) και περαιτέρω ότι αιτείται 48ωρη προθεσμία για να λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί και να τοποθετηθεί σχετικά. Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η προθεσμία για την κράτηση τους στο Λιμεναρχείο στο πλαίσιο της προσαγωγής η απολογία του 21χρονου θα γίνει ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Σε ό,τι αφορά την απολογία του Αλβανού συγκατηγορούμενου του, ήδη οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Στέλιος Κιουρτζής και η συνεργάτιδά του κ. Ελλη Σταυριανάκη και ο κ. Κώστας Διακονής θα την προσβάλουν ως άκυρη καθώς ελήφθη χωρίς την παρουσία τους, παρότι αιτήθηκαν κατ’ επανάληψη προφορικά να τους επιτραπεί η επικοινωνία με τον εντολέα τους. Υποστηρίζουν ότι η «ομολογία» του αποτελεί προϊόν πίεσης των λιμενικών όπως και η δήλωση του ότι παραιτείται της παρουσίας συνηγόρων κατά την λήψη της.
Χθες οι δύο δράστες οδηγήθηκαν σιδεροδέσμιοι περί ώραν 1500 στα γραφεία της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση ενώ φορούσαν και αλεξίσφαιρα.
Τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει οι αρχές είναι δρακόντεια καθώς από νωρίς το πρωί της Τρίτης πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί πέριξ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και ορισμένοι απειλούσαν να τους λιντσάρουν.
Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε και αυτοψία στην οικία στους Πεύκους που οδήγησαν την 21χρονη οι δράστες με αστυνομικούς της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Δημ. Φερεντίνος προχώρησε χθες στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για βιασμό από κοινού και παρέπεμψε την δικογραφία στην αναπληρώτρια Ανακρίτρια, που προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Πως έφτασαν όμως οι λιμενικοί στην εξιχνίαση της υπόθεσης;
Με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία ως και πηγές πληροφόρησης, οι λιμενικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους δύο δράστες.
Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορία που έλαβαν από αλλοδαπό ο οποίος ενημέρωσε ότι ο 19χρονος ήταν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου με μια φοιτήτρια και κατευθυνόταν στους Πεύκους.
Ακολούθησε έλεγχος από κυκλώματα μαγνητοσκόπησης επιχειρήσεων κατά μήκος της διαδρομής και κυρίως από κατάστημα ταχυφαγείο εκτός της πόλεως Ρόδου, όπου αποτυπώθηκε περισσότερο ξεκάθαρα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Από τα στοιχεία του αυτοκινήτου κατέληξαν στον ιδιοκτήτη πατέρα του 21χρονου ημεδαπού τον οποίο και επισκέφθηκαν στην επιχείρηση του.
Διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε βρεί το πτώμα στην δύσβατη παραλία Φωκίας κοντά στο φυλάκιο Γκίνας το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 είχε το ίδιο επίθετο. Προέκυψε ωστόσο ότι πρόκειται για σύμπτωση και ότι ουδεμία προσπάθεια υπόθαλψης υπήρξε.
Οι λιμενικοί έτσι προσήγαγαν τον 21χρονο και μαζί με αυτόν λίγη ώρα αργότερα τον 19χρονο.
Είχε βέβαια προηγηθεί η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από διάφορα άτομα με τα οποία είχε συναντηθεί ενωρίτερα την 27η Νοεμβρίου η 21χρονη ως και από συμφοιτητές της.
Τα όσα αναφέρονται σε ορισμένες από τις καταθέσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πέραν και έξω από κάθε φαντασία και κατέστησαν το κλίμα στις τάξεις των ανακριτικών υπαλλήλων, που επελήφθησαν των ερευνών, ιδιαίτερα βαρύ.
Η διαχείριση έτσι των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν γύρω από την δραστηριότητα της 21χρονης ως και την ταυτότητα και το ποιόν των δραστών κατέστη μια εξαιρετικά «ευαίσθητη» υπόθεση για τις αρχές. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προφορικά ειπώθηκαν και πολλά και διαφορετικά μεταξύ των δραστών. Σημασία όμως για την δικαστική εκτίμηση της υπόθεσης έχουν τα όσα εγράφησαν στο πλαίσιο των έγγραφων απολογιών.
Εκεί λοιπόν, λόγω απουσίας απολογίας του Ροδίτη, τα μόνα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι αυτά που υποστήριξε ο 19χρονος.
Πιο συγκεκριμένα στην απολογία του, που ούτως ή άλλως αναμένεται να ανασκευαστεί ενώπιον της Ανακρίτριας, υποστηρίζει ότι είχε γνωριστεί με την 21χρονη και ότι είχαν περάσει προσωπικό χρόνο μαζί. Την 27η Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κατόπιν παρότρυνσης της, μετέβησαν στην οικία του φίλου του ημεδαπού στους Πεύκους, με την παρουσία αυτού και ότι εκεί ερωτοτροπούσαν και ότι ο τελευταίος ενοχλήθηκε για την άρνηση της 21χρονης να έχει πλήρη εξώγαμη συνουσία μαζί του με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο πρόσωπο με ένα ηλεκτρικό σίδερο που ήταν πάνω σε σιδερώστρα καθώς και με τα χέρια του στο πρόσωπο, ενώ ο ίδιος την κρατούσε από τα χέρια.
Η 21χρονη φέρεται, όπως ισχυρίστηκε, να έχασε τις αισθήσεις της και ότι ο ίδιος παρότι παρότρυνε να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο τελικώς να υπέκυψε για να την «ξεφορτωθούν».
Πιθανολογείται ότι η φοιτήτρια ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα, στην περιοχή της Λίνδου, καθώς ο ιατροδικαστικός έλεγχος καταδεικνύει πως νερό είχε εισρεύσει στα πνευμόνια της και ο θάνατος της επήλθε από πνιγμό.
Ο 19χρονος έχει απασχολήσει πάντως κι άλλες φορές την τοπική κοινωνία με την συμπεριφορά του και συγκεκριμένα φέρεται ως ο υπαίτιος σοβαρού τραυματισμού πυγμάχου από την ρόδα δικύκλου με το οποίο έκανε σούζα και έπεσε πάνω του.
Από την άλλη ο συνήγορος του Ροδίτη κ. Ακης Δημητριάδης χθες το πρωί σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο εντολέας του αρνείται τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας μάλιστα πως είναι και εκείνος θύμα της όλης υπόθεσης.
«Ήταν στους Πεύκους. Σήμερα δεν θα γίνει η αναπαράσταση. Μόνο αν δεχθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος ενδεχομένως να του ζητηθεί να υποδείξει το σημείο όπου έχει πετάξει τα ρούχα του θύματος», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, αναφέροντας ακολούθως πως ο νεαρός ήταν μεν στο χώρο αλλά δεν είχε ανάμιξη στο συμβάν αλλά και ότι δεν ήταν εκείνος που πέταξε τα ρούχα του θύματος.
«Μου έχει περιγράψει κάποια πράγματα. Δεν θα μπορέσω όμως να μιλήσω περισσότερο πριν δοθεί η επίσημη απολογία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Ροδίτης δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο.
«Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του πελάτη μου. Ο εντολέας μου δεν οδηγούσε το ΙΧ. Το είχε δανείσει στο φίλο του ο οποίος και τη μετέφερε στη Λίνδο. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό γνωρίζονταν οι δύο νέοι», είπε.
«Ο πελάτης μου ήταν στον ίδιο χώρο αλλά στις εξελίξεις που έγιναν δεν είχε καμία συμμετοχή, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, ξέσπασε χθες για το χαμό της κόρης του…
«Θα είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αύριο τη κόρη μου, τώρα που ομολόγησε ο ένας δράστης και προχωράει η υπόθεση. Ήξερα από τις Λιμενικές Αρχές ότι υπήρχε κινητικότητα και συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα. Μίλησα χτες το βράδυ με τον υπολιμενάρχη και μου είπε: »κ. Ιωάννη είμαστε σε καλό δρόμο» και πράγματι στις δυο παρά τέταρτο τα ξημερώματα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ομολόγησε ο ένας κι ότι το συμβάν έγινε στο σπίτι ενός εκ των δυο στη Λίνδο. Το σπίτι ανήκει σε Ροδίτη. Άφησαν φρουρά εκεί γιατί σίγουρα θα βρουν κι άλλα στοιχεία. Σήμερα θα πάρουμε το φέρετρο από τη Ρόδο και θα πάμε στο Διδυμότειχο για να κηδέψουμε το κοριτσάκι μας», είπε στο protothema.gr ο πατέρας.
«Να μην το ζήσει μάνα και να μην το βιώσει μέσα στη ψυχούλα της. Έρημα τα πάντα, έρημη φωλιά μου, το πουλάκι μου, η περιστέρα μου, η όμορφη. Το φάγανε! Πάει η Ελένη μου, πάει» δήλωσε η μητέρα της.
Επίσης η μητέρα της 21χρονης ζήτησε από την κοινωνία να καταδικάσει τους δύο άντρες που φέρεται να ομολόγησαν το έγκλημα και υποστήριξε ότι έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη.
«Όλος ο ελληνικός λαός να τους καταδικάσει. Με το χειρότερο τρόπο να τους καταδικάσει. Κι όποια μάνα έχει ζήσει αυτό να μην το ξαναζήσει. Να προφυλάξουμε τα παιδιά μας. Μιλάει μια λυπημένη και κομματιασμένη μάνα».
«Θέλω όλες οι μάνες να προσέχουν τα παιδιά και να μην εμπιστεύονται κανέναν. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της» καταλήγει η μητέρα της άτυχης 21χρονη φοιτήτριας.
Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ανακοίνωση εξέδωσε εξάλλου ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.
«Από το γραφείο του δικηγόρου της οικογένειας Ιωάννη Τοπαλούδη και θείου της αδικοχαμένης Ελένης, κ. Ευάγγελο Γκιουγκή, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη σύλληψη των ενόχων της στυγερής δολοφονίας της Ελένης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και ιδιαίτερα τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές Ρόδου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όσους άλλους συνέδραμαν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.
Η άμεση σύλληψη τους και η επικείμενη βαριά τιμωρία τους, θα απαλύνει τον πόνο της οικογένειας και θα ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας που συγκλονίστηκε από το ειδεχθές έγκλημα.
Δικηγορική Εταιρεία
Ευάγγελος Γκιουγκής-Ηλίας Γκιουγκής»

Οργη στο facebook
“Βράζει” η Ρόδος για την δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη. Η οργή, εκφράζεται και στα social media και συγκεκριμένα στα προφίλ τους στο Facebook, των φερόμενων ως δολοφόνων. Οι δύο νεαροί που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία της φοιτήτριας δέχονται βροχή από υβριστικά σχόλια.
Μετά τις αποκαλύψεις για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και το γεγονός ότι οι δυο νεαροί φέρονται να είναι οι δράστες, άνθρωποι που τους γνώριζαν αλλά και άλλοι, που δεν είχαν συναντηθεί ποτέ με τους δύο νεαρούς, μπαίνουν στα προφίλ τους στο facebook και… τα σχόλιά τους, ξεχειλίζουν από οργή! Τα όσα γράφονται είναι ενδεικτικά του θυμού που διακατέχει όλους για την στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δυο νεαρών.

Kαι νεα καταγγελια
Σοκάρει η καταγγελία μιας κοπέλας από τη Ρόδο για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας. Η καταγγελία της, που βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες υβριστικά σχόλια τα οποία υπάρχουν στα προφίλ των δύο ανδρών, προκαλεί ανατριχίλα.
Η Π. υποστηρίζει ότι μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία της Ελένης, είχαν στείλει και σε εκείνη μήνυμα για να συναντηθούν, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Μάλιστα, αναφέρει πως η συγκεκριμένη συνομιλία έχει δοθεί στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

 

Ο 21χρονος Ροδίτης
H Eλένη, με τους γονείς της
O 19χρονος Aλβανός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Σιγά    09.12.2018 14:59

  Συμφωνώ με το ..μούτρο
  Στο πρώτο . Τώρα στ άλλο εμείς δεν είμαστε εγκληματίες.

 • ΜΗΤΣΟΣ    05.12.2018 21:15

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΣΟ Ο ΛΙΝΔΙΑΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!!ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΡΟΔΙΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

 • Kapoios    05.12.2018 17:59

  κ. Άκη Δημητριάδη, υπεύθυνο Θεματικού Τομέα Δικαιοσύνης της Τοπικής ΝΔ και γνωστό δικηγόρο της Ρόδου

 • Μούτρο    05.12.2018 17:56

  ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. ΣΦΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

 • andreas    05.12.2018 09:45

  DEN PREPH NA KRYBETE TH SKATOFATSA AYTON TON TERATON , O ALBANOS ENTAKSY, OLOI GNORIZOYN TI EIDOYS SKOYLIKIA EINAI, ALLA O ELLHNAS TI DOYLIA EIXE ME ENA ALBANO?? PREPH NA TOY DOSOYN DIPLA ISOBIA DIOTI PHGE NA KANH FILIA ME ALBANO POY OLOI GNORIZOYN TI EINAI. TOYS ALBANOYS OLH H EYROPH TOYS EXH STH MPOYKA KAI ME TO PARAMIKRO TOYS STELNOYN STO GENHTSARO RAMA ENO STH ELLADA TROME FAPES KAI DEN MILAME

Σχολιασμός άρθρου