Ειδήσεις

Σοβαρότατη εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αλλαγής στις αντικειμενικές αξίες

– Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αποκάλυψε πως είναι σε πλήρη εξέλιξη η επικαιροποίηση στις αντικειμενικές αξίες στην Ελλάδα με στόχο την προσέγγιση στις τιμές της αγοράς
– Ο Ιταλός τραπεζίτης δημοσιοποίησε ακόμα και τα ονόματα της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά ακινήτων αλλά και στη φορολόγηση τους
– Όλα ξεκίνησαν μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου για την άδικη και παράλογη φορολόγηση στα ακίνητα μέσω του ΕΝΦΙΑ
– Υπεύθυνη για την εως τώρα καθυστέρηση είναι η κυβέρνηση που εξοντώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τις τωρινές εξωπραγματικές αξίες για να μην χάσει τα έσοδα του παράλογου ΕΝΦΙΑ

Μία αιφνιδιαστική έκπληξη πρώτου μεγέθους επεφύλασσε ο Μάριο Ντράγκι για όλους τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων που εως τώρα αντιμετωπίζουν τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ.

Ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ αποκάλυψε αιφνιδιαστικά πως ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αλλαγής των αντικειμενικών αξιών στην Ελλάδα με ένα και μόνο σκοπό, την ευθυγράμμιση τους με τις πραγματικές αξίες που ισχύουν στην αγορά, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας

Μάλιστα ο Μάριο Ντράγκι ”κάρφωσε” και τα ονόματα όσων ασχολούνται με αυτό το ζήτημα.
Πρόκειται για την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, που έχει ως επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αβραάμ Γούναρη.

Η ”βόμβα” Ντράγκι ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλλει ερώτημα τόσο προς την Κομισιόν όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την άδικη και παράλογη φορολόγηση των ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα με τον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε λέξη προς λέξη την απάντηση του Ντράγκι.

”Το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας”.

Και βέβαια το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως υπεύθυνη για την καθυστέρηση στις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών είναι η ελληνική κυβέρνηση. Κανείς δεν ξεχνάει, και πολύ περισσότερο τα εκατομμύρια των φορολογούμενων ιδιοκτητών ακινήτων, την κυνική ομολογία πως δεν αλλάζουν τις αντικειμενικές αξίες για να μην χάσουν τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ.

http://www.newsit.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου