Ειδήσεις

Επαφές του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου στην Αθήνα

Σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Μηνατσής. Ο κ. Έπαρχος συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας Βουλευτή Μάνο Κόνσολα είχε συνάντηση με τους παρακάτω κυβερνητικούς παράγοντες:

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

-Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, το θέμα του ψεκασμού του δάκου, της αδεσποσίας των ζώων, των γεωργικών, μελισσοκομικών και άλλων συνεταιρισμών, αρμοδιότητας του υπουργείου. Με παρέμβαση των δύο ανδρών αποφασίστηκε να τοποθετηθεί σύντομα δασονόμος στο Δασονομείο Καρπάθου θέση η οποία εδώ και αρκετό παραμένει κενή.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΤΕΟ

-Με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο, ώστε να επισπευτεί η υπογραφή της απόφασης για την επαναλειτουργία της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ, ώστε να επισκεφθεί ξανά το νησί μας για να περάσουν από τον προβλεπόμενο έλεγχο των Ι.Χ και Δ.Χ οχήματα, αφού η παράταση που δόθηκε λήγει στις 31-12-2014. Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε το Βουλευτή και τον Έπαρχο, ότι μόλις οι υπηρεσιακοί παράγοντες του προσκομίσουν την σχετική απόφαση, θα την υπογράψει αμέσως.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

-Ο κ. Κόνσολας και ο κ. Μηνατσής επισκέφθηκαν το διοικητή της Β΄ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπα και τον υποδιοικητή κ. Πλάτση και συζήτησαν διεξοδικά για το γνωστό θέμα των ασθενοφόρων και τη στελέχωση με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Κ.Υ Καρπάθου, του Περιφερειακού Ιατρείου Ολύμπου και των αγροτικών ιατρείων καθώς επίσης και των προμηθειών του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Περιφερειακού Ιατρείου Ολύμπου. Παράλληλα προσκάλεσαν τον κ. διοικητή να επισκεφθεί το νησί μας προκειμένου να συζητηθούν επί τόπου τα σοβαρά θέματα του τομέα υγείας που απασχολούν την Κάσο και την Κάρπαθο, κάτι που θα γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΛΙΕΙΑ

– Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την παράκτια αλιεία που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων παρακολούθησαν ο Βουλευτής ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής και ο Έπαρχος και είχαν ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του Κέντρου και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ για θέματα που αφορούν την αλιεία των νησιών μας και ιδιαίτερα το θέμα του προβλήματος με τους λαγοκέφαλους και το γαριδάκι. Ο Βουλευτής και ο Έπαρχος προσκάλεσαν τον πρόεδρο του Ε.ΚΕ.ΘΑ.Ε να επισκεφθεί την Κάρπαθο για να πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέματα αλιείας που αφορούν τα νησιά Κάρπαθο και Κάσο.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

-Επίσκεψη στο γραφείο του νέου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδωνα πραγματοποίησε ο Έπαρχος με τον οποίο είχαν εποικοδομητική συζήτηση. Ο κ. Γενικός ο οποίος αντικατέστησε την κ. Καλογήρου, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Επάρχου να επισκεφθεί την Κάρπαθο και την Κάσο στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Ο κ. Μηνατσής είχε επίσης συνάντηση συνάντηση με το γενικό διευθυντή Δασών Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη το γραφείο του οποίου στεγάζεται στον ίδιο χώρο των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν την ανάπλαση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Δασονομείο Καρπάθου, και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου ποδοσφαίρου των Πηγαδίων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

-Ο κ. Έπαρχος είχε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας Χρήστο Πρωτόπαπα πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών και συζήτησαν θέματα υγείας και αιμοδοσίας που αφορούν την Περιφερειακή μας Ενότητα.

ΣΤΗΝ BLUE STAR

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση του κ. Επάρχου με τον συμπατριώτη μας διευθύνοντα σύμβουλο της BLUE STAR κ. Μιχάλη Σακέλλη στον οποίο ο κ. Έπαρχος έθεσε το θέμα της δρομολόγησης ενός πλοίου της εταιρίας τους καλοκαιρινούς μήνες στη γραμμή Ρόδος-Κάρπαθος. Ο κ. Σακέλλης δήλωσε στον κ. Έπαρχο, ότι όχι μόνο δεν είναι αρνητικός στην πρόταση, αλλά και λόγω του ότι κατάγεται από το νησί μας και ο ίδιος επιθυμεί να γίνει δεκτό το αίτημά μας αφού όμως πρώτα μελετηθούν τα απαραίτητα στοιχεία για το κόστος των δρομολογίων. Ο κ. Σακέλλης υποσχέθηκε στον κ. Έπαρχο ότι θα συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται και θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να γίνει ουσιαστικότερη συζήτηση.

Τέλος ο κ. Έπαρχος με την ευκαιρία της παραμονής του στην Αθήνα για τις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας όπου ήταν εκλέκτορας, πήρε μέρος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Αθηνών-Πειραιά και συζήτησε θέματα που αφορούν την Όλυμπο και το Διαφάνι, είχε επίσης συνάντηση με τον συμπατριώτη μας βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιά Γιάννη Φραγκούλη τον τέως δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη και παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων Αθηνών-Πειραιά στο δημοτικό θέατρο Πειραιά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την Επανάσταση και την Απελευθέρωση της Καρπάθου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου