Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε ένα αστικό κέντρο, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, τιμώντας το πολύτιμο έργο τους και τον αγώνα που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, με τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας να κινητοποιούνται προκειμένου να στείλουν το μήνυμα στην κεντρική Πολιτεία ότι πρέπει να επενδύσει στην παιδεία, διότι είναι η επένδυση στο μέλλον. Είναι άμεση ανάγκη να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, να σταματήσουν οι συνθήκες «γαλέρας» και ο «εργασιακός μεσαίωνας» των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία και να υπάρξει οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Από το Καστελόριζο μέχρι τους Οθωνούς, από το Ορμένιο μέχρι τη Γαύδο, στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, ο Έλληνας εκπαιδευτικός κάτω από δύσκολες συνθήκες μεταλαμπαδεύει την ελληνική παιδεία στις νεότερες γενιές.

Ας το αναγνωρίσει επιτέλους η Πολιτεία στην πράξη και όχι στα λόγια…

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.» ~ Ν. Καζαντζάκης

Υ.Γ.: Όλοι σήμερα στις εκδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Λ.Μ.Ε.

Στις 14:00 να είμαστε όλοι έξω από τα γραφεία της Α’θμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο.

 

Χαράλαμπος Κόκκινος
Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Πρώην πρόεδρος Δ.Ο.Ε.
Μέλος Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ