Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) για την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμαστικών αρχαιολογικών ερευνών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στα ακίνητα του Αφάντου.

***

«Η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση με τον πιο κατάλληλο και βιώσιμο τρόπο, της επένδυσης στ’ Αφάντου. Πράττουμε αυτό που δεσμευθήκαμε απέναντι στη Ροδιακή κοινωνία. Δημιουργούμε, με νομοθετικές παρεμβάσεις και με έργα, όπου χρειάζεται, το κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις και ανάπτυξη. Ειδικότερα για τους Δωδεκανήσιους, η πρόκληση της επένδυσης στ’ Αφάντου αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας για το τουρισμό μας, που θα μετατρέψει τη Ρόδο σε πόλο ανάπτυξης και κομβικό τουριστικό προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για το θέμα αυτό, επικοινώνησα με τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Στρατή, τον ενημέρωσα για το μέγεθος και τη συνθετικότητα του επενδυτικού έργου στ’ Αφάντου και τη σημασία του για τη Ρόδο.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά, στηρίζοντας με το θεσμικό μας ρόλο και με συμμέτοχο την τοπική κοινωνία το επενδυτικό σχέδιο, διατηρώντας τις θέσεις μας για τη διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα, τη λειτουργία του παραλιακού δρόμου καθώς και την υλοποίηση της δέσμευσής μας απέναντι στη Ροδιακή κοινωνία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με τα κατάλληλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Διότι, η επένδυση στ’ Αφάντου, είναι ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του, πέραν της τουριστικής ώθησης που θα επιφέρει στη Ρόδο, θα πρέπει να δένει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού μας».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, η δοκιμαστική έρευνα που διεξήγαγε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στο ακίνητο Αφάντου κατέδειξε ότι οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν δεν παρεμποδίζουν την πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης  επένδυσης και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής: «Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην Αφάντου όχι μόνο δεν αποτελούν εμπόδιο για την πραγματοποίηση της επένδυσης, αλλά μπορούν, μέσα από την κατάλληλη ανάδειξή τους, να της προσδώσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία».

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ