Ειδήσεις

Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται εταιρεία που δυσφημίστηκε

Από την εταιρεία «Ecoprime Solutions ΕΠΕ» μας απεστάλη προς δημοσίευση η ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Στις 03/08/2016 δημοσιεύσατε στην έντυπη μορφή της εφημερίδας σας άρθρο με τίτλο «Κίνδυνοι από την καύση υγειονομικών αποβλήτων; Καταγγελία 10 κατοίκων στην Εισαγγελία» στο οποίο αναφερόταν ότι κάτοικοι της περιοχής Τσαΐρι προσέφυγαν στην Εισαγγελία και ζήτησαν την διενέργεια ελέγχου για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας, την οποία δεν κατονομάσατε αλλά φωτογραφίσατε ευκρινώς, Ecoprime Solutions ΕΠΕ, οι οποίες ενοχλούσαν τους περίοικους και ενείχαν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύθηκε και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας σας.
Σύμφωνα λοιπόν με τη μηνυτήρια αναφορά των περιοίκων εκτός από τη δημόσια υγεία ετίθετο θέμα και για την διασφάλιση του περιβάλλοντος, ενώ υπήρχε η βεβαιότητα πως η εταιρεία μας δεν διαθέτει τις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία άδειες. Παράλληλα υποστήριζαν ότι αυτοκίνητο ιδιωτικής κλινικής εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας μεταφέροντας ιατρικά απόβλητα προς καύση. Πάραυτα οι εγκαταστάσεις που ανέδιδαν καπνούς και οσμές από καύση πλαστικών, ήταν κλειστές όποτε κλήθηκαν όργανα της ΠΥΡ για έλεγχο. Χρειάστηκε να επιδείξουμε ιώβεια υπομονή ως ότου εκδοθεί το πόρισμα του κλιμακίου του ΚΕΠΠΕ που διεξήγαγε επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, το οποίο και σας επισυνάπτουμε, προκειμένου να δημοσιεύσετε προς αποκατάσταση της αλήθειας και της φήμης της εταιρείας μας, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο για τη φύση των δραστηριοτήτων μας και την πιστοποίηση ότι η Ecoprime Solutions ΕΠΕ είναι αδειοδοτημένη με όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που οφείλει να έχει μια εταιρεία Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων και Διαχείρισης Ζωικών Υποπροϊόντων, η οποία σέβεται τον εαυτό της.
Η δημοσίευση του πορίσματος παρακαλούμε να γίνει στην ίδια σελίδα με το άρθρο που δημοσιεύσατε στις 03/0872016 και στην ηλεκτρονική έκδοση με τον τίτλο: «Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται εταιρεία που δυσφημίστηκε».
Για την Ecoprime
Solution ΕΠΕ

Στα συμπεράσματα του πολυσέλιδου πορίσματος αναφέρονται τα εξής:
Κατά τον περιβαλλοντικό έλεγχο λαμβάνοντας υπόψη την συνολική εικόνα της δραστηριότητας που αφορά «εγκατάσταση αποτέφρωση ζωικών υποπροϊόντων και νεκρών ζώων συντροφιάς» στην περιοχή Βρυσιά – Δ. Ρόδου εντός της κ.μ. 870Β γ. Κοσκινού ιδιοκτησίας της εταιρείας ECOPRIME SOLUTIONS ΕΠΕ διαπιστώσαμε ότι:
1. η εγκατάσταση έχει τις προβλεπόμενες άδειες/εγκρίσεις
2. το νέο σχέδιο κάτοψη της εγκατάστασης, που έχει κατατεθεί με την νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Δ/νση Περιβάλλοντος της ΑΔΑ, που αφορά την επέκταση της υφιστάμενης δραστηριότητας, συμφωνεί με την υφιστάμενη διαμόρφωση των χώρων στο εσωτερικό του κτηρίου.
3. η διαχείριση των δυο φορτίων αποβλήτων που αποτεφρώθηκαν στην εγκατάσταση έγινε με σύννομο τρόπο
4. την στιγμή της αυτοψίας δεν λειτουργούσε ο κλίβανος, δεν διοχετευόταν «καπνός» από την εξωτερική καπνοδόχο του κτηρίου, δεν παρατηρήθηκαν οσμές και απόβλητα στην εγκατάσταση.
5. ο εγκατεστημένος κλίβανος έχει πιστοποιήσεις καλής τοποθέτησης και λειτουργίας
6. δεν έχει κατασκευαστεί το όριο της κτηματολογικής μερίδας με το παρακείμενο ρέμα. Αναμένουμε να μας κοινοποιηθεί η βεβαίωση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Ρόδου και το σχέδιο οριοθέτησης του παρακείμενου ρέματος, ώστε εκ νέου να εξετάσουμε αν παραβιάζεται η παράγραφος Α8 (του με Α.Π. 7337/19.11.2015 του Τμ. Περιβάλλοντος Δωδ/νήσου- ΠΝΑ που αφορά την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις της εν λόγω δραστηριότητας)
7. κρίνουμε σκόπιμο να εξεταστεί εκ νέου η εγκατάσταση κατά την φάση συστηματικής της λειτουργίας. Εξάλλου στο υπόμνημά της η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα καλέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραστούν κατά την διαδικασία αποτέφρωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου