Ειδήσεις

Διεθνές συνέδριο με θέμα « Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» στη Ρόδο

Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για την αντιμετώπιση μαζικών ατυχημάτων ή και ανθρωπογενών καταστροφών και φυσικών φαινομένων με μεγάλο αριθμό τραυματιών ; Τι ρόλο παίζει η συνεργασία και η εκπαίδευση των εμπλεκόμενων επαγγελματιών και δημόσιων φορέων στην διαχείριση των θυμάτων καταστροφών ;

Σκοπός του διεθνούς συνέδριου με θέμα « Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7-12 Οκτωβρίου, 2016 στην Ρόδο είναι να απαντηθούν στην πράξη τα παραπάνω ερωτήματα, να αναδειχθούν βέλτιστες πρακτικές αλλά και να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή τεχνογνωσίας με ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Δήμο Ρόδου.

Έχει σαν αντικείμενο αφ’ ενός την εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα διαχείρισης καταστροφών, αφ’ ετέρου την διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας.

Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Δημαρχία της Ρόδου, την 95η ΑΔΤΕ, το Νοσοκομείο Ρόδου, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ αλλά και κοινωνικούς και εθελοντικούς φορείς της νήσου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιμέρους δράσεις του Συνεδρίου

και τις διακλαδικές ασκήσεις προσομεωσεις που θα πραγματοποιηθουν

Υπ. Επικοινωνίας: Ε.Καραμαγκιώλη

email: karamagioli@gmail.com; crisismed@outlook.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου