«Επενδύστε στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σε Γερμανούς επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε συνάντηση δημάρχων, εκπροσώπων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και εκπροσώπων επιχειρήσεων γερμανικών συμφερόντων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Πατούλης τους κάλεσε να επενδύσουν στην τοπική ανάπτυξη σε συνεργασία και συνέργεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας και σε συγκεκριμένα επενδυτικά αντικείμενα που αποτελούν προτεραιότητα.

Στο ερώτημα γιατί οι Γερμανοί επενδυτές να επενδύσουν σε αντικείμενα τοπικής ανάπτυξης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι οι ελληνικοί δήμοι, παρά τις τεράστιες μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων σε όλη την περίοδο της κρίσης, αποτελούν το πιο αποτελεσματικό και δυναμικό τομέα της γενικής κυβέρνησης.

Τα επενδυτικά αντικείμενα στα οποία δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα η Αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, είναι: παρεμβάσεις στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον- Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας- Διαχείριση υδατικών πόρων και αποβλήτων- Κοινωνική καινοτομία-Ψηφιακή αναβάθμιση παρεχομένων υπηρεσιών- «Έξυπνες» πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ