Ρεπορτάζ

Ομογενής από το Βέλγιο κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας- Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών

Eνώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιώνει υπόθεση με κατηγορούμενο για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από εντολοδόχο και διαχειριστή και για κακουργηματική πλαστογραφία, έναν ομογενή από το Βέλγιο, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 29η Ιουνίου 2000 με την ιδιότητα του μετόχου και νομίμου εκπροσώπου της εδρεύουσας στο Φλερύς – Βελγίου ανωνύμου εταιρείας «DSPR ΙΜΜΟ Societe /nonyme», να του δόθηκε η εντολή, κατόπιν αποφάσεως των καταστατικών οργάνων της ως άνω εταιρείας, να μεταβεί στην Κω και κατόπιν διαπραγματεύσεων να προβεί στην αγορά στο όνομα και για λογαριασμό της ως άνω εταιρείας ενός διαμερίσματος επί της οδού Μπουμπουλίνας.
Για την αγορά του ως άνω διαμερίσματος η ανωτέρω εταιρεία ενέβασε σε τραπεζικό λογαριασμό της «ALPHA Τράπεζας Πίστεως» στο όνομα του και της άνω εταιρείας 47.542,18 ευρώ, τμηματικά, το οποίο και χρησιμοποίησε για την αγορά του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου έναντι τιμήματος 16.000.000 δρχ.
Όμως κατά παράβαση της δοθείσας σ’ αυτόν εντολής ο κατηγορούμενος φέρεται να υπέγραψε συμβολαιογραφική πράξη αγοραπωλησίας ακινήτου στο όνομα και για λογαριασμό του ιδίου και όχι στο όνομα της εταιρείας, στη συνέχεια δε την 10η Νοεμβρίου 2000 φέρεται να προέβη στην πώληση αυτού σε ιδιώτη, έναντι τιμήματος 64.563,46 ευρώ.
Φέρεται παραπέρα την 29η Νοεμβρίου 2000 να τέλεσε ακόμη ένα όμοιο αδίκημα.

Το έτος 2000 του δόθηκε η εντολή, κατόπιν αποφάσεως των καταστατικών οργάνων της εταιρείας, να προβεί και πάλι στην αγορά, στο όνομα και για λογαριασμό της, ενός αγρού κειμένου στη θέση Κουρού Ντερέ του Δήμου Κω συνολικής εκτάσεως 4.140 τ.μ..
Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία ενέβασε την 29η Νοεμβρίου 2000 με σκοπό την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του, το ποσό των 309.758,01 ευρώ. Όμως, κατά παράβαση της δοθείσας εντολής συμφώνησε την αγορά του ανωτέρω περιγραφόμενου ακινήτου, με τις εντός αυτού ανεγερθείσες οικοδομές, έναντι 308.143,80 ευρώ στο όνομά του.
Κατά την υπογραφή του προσυμφώνου κατέβαλε στην πωλήτρια το ποσό των 29.347 ευρώ σε μετρητά, ενώ το υπόλοιπο θα καταβάλλονταν κατά την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου.
Με συμβολαιογραφική πράξη, βεβαιώνεται ότι κατέβαλε στην πωλήτρια 278.796,77 ευρώ και για τον λόγο αυτό του παρεσχέθη το δικαίωμα αυτοσύμβάσεως για την κατάρτιση του οριστικού συμβολαίου.
Επιπλέον φέρεται την 25η Σεπτεμβρίου 2002 και έχοντας ήδη προβεί στην αγορά, στο όνομα και για λογαριασμό του και όχι στο όνομα της εταιρείας, του ακινήτου στη θέση «Κουρού – Ντερέ», κατόπιν αιτήματος της εταιρείας για την αποστολή των τίτλων κτήσης του ακινήτου, να απέστειλε τηλεμοιοτυπικώς στους πληρεξούσιους δικηγόρους της το προσύμφωνο αγοραπωλησίας του ακινήτου και να το πλαστογράφησε, νοθεύοντάς το με τη θέση στην τελευταία σελίδα του και, συγκεκριμένα, κάτω από τις υπογραφές των συμβαλλομένων μερών, της φράσης στη γαλλική γλώσσα «pour La D.S.P.R. ΙΜΜΟ», ήτοι «για την D.S.P.R. ΙΜΜΟ», έτσι ώστε να προκύπτει ότι το προσύμφωνο είχε δήθεν καταρτιστεί στο όνομα της εταιρείας, ενώ το ως άνω συμβολαιογραφικό προσύμφωνο είχαν υπογράψει μόνο ο ίδιος, ως αγοραστής, και ο πληρεξούσιος της πωλήτριας.
Επιπλέον την 30η Ιουνίου 2000 φέρεται να απέστειλε στην εταιρεία την από 30-06-2000 απόδειξη εισπραξης, ποσού 1.600.085 δρχ., για «έξοδα συμβολαιογράφου», η οποία στη θέση «Ο ΛΑΒΩΝ» είχε υπογραφή φερόμενη ως τεθείσα από τη συμβολαιογράφο, ενώ στη θέση του καταβάλλοντος το εν λόγω ποσό αναγράφετο η εταιρεία «DSPR IMMO», ενώ στην πραγματικότητα η ανωτέρω συμβολαιογράφος ουδέποτε είχε υπογράψει την παραπάνω απόδειξη είσπραξης.
Τον κατηγορούμενο εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Β. Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου