Τοπικές Ειδήσεις

Συμφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, με την απόφαση να παραμείνει ανοιχτός ο κεντρικός δρόμος της Κρεμαστής

Σχετικά με τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης από 11 έως 15 & 17 έως 23 Αυγούστου, στην Κοινότητας Κρεμαστής, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου επισημάνει τα εξής:

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Λειτουργίας των Εμποροπανηγύρεων του Δήμου Ρόδου, την κατανομή των θέσεων με βάση την χωροθέτηση που προβλέπεται για αυτήν στο παράρτημα 2, καθώς και από την κείμενη νομοθεσία, δεν προκύπτει πουθενά πρόβλεψη ή υποχρέωση για κλείσιμο του κεντρικού δρόμου.

Τουναντίον στο άρθρο 6 παράγραφο 2 αναφέρει:

«Από τη λειτουργία της εμποροπανηγύρεως στο συγκεκριμένο χώρο δεν παρεμποδίζεται η πρόσβαση και η λειτουργία σε σχολεία, νοσοκομεία, σταθμούς αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία, εκκλησίες, εισόδους κατοικιών και καταστημάτων και οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε δυσχεραίνεται ο εφοδιασμός κάθε είδους καταστημάτων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό».

Καλώς λοιπόν δεν επετράπη από την ΕΛ.ΑΣ, που έχει και την αρμοδιότητα, το κλείσιμο του τμήματος της κεντρικού λεωφόρου Ελευθερίας, προς εξυπηρέτηση των σκοπών της εμποροπανήγυρης, καθώς ούτε προβλέπεται από τον κανονισμό αλλά ούτε και τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την διακοπή της κυκλοφορίας σε οδό ή λεωφόρο.

Αποτελεί πάγια και διαρκή θέση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου ότι οι θρησκευτικές ή αλλού τύπου εμποροπανηγύρεις, θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε χώρους που δεν οχλούν, παρεμποδίζουν, την διέλευση πεζών ή οχημάτων πχ επί των πεζοδρόμιων και οδοστρωμάτων οδών, καθώς δεν είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση εμπορικών σκοπών αλλά των πεζών και των οχημάτων αντίστοιχα, και σε σημεία που δεν διαταράσσουν την εν γένει λειτουργία της τοπικής αγοράς.

Ελπίζουμε η απόφαση αυτή να αποτελέσει τον κανόνα και για τα επόμενα χρόνια τοποθετώντας τις βάσεις για την εν γένει αλλαγή του τρόπου που διενεργούνται οι εμποροπανηγύρεις σε ολόκληρο το νησί.

 

 

 

 

 

 

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου