Τοπικές Ειδήσεις

Νέα κατάσχεση εις βάρος του Δήμου Ρόδου από εργολάβο

Κατάσχεση σε τρεις τράπεζες και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς και την Αλφα Τράπεζα ΑΕ κοινοποίησε κατασχετήρια ως καθού εκ της εκδοθείσας υπ’ αριθμ. 127/2020 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, για το συνολικό ποσό των 298.359.14 ευρώ γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων της Ρόδου.
Οπως τονίζει με την από 24 Ιουλίου 2020 επιταγή προς πληρωμή, επιτάσσει τον Δήμο Ρόδου, να του καταβάλει, νόμιμα και εμπρόθεσμα για κεφάλαιο που του επιδικάστηκε 160.947,21 €, για τόκους 131.694,53 €, για δικαστική δαπάνη 1.600 €, για τέλη απογράφου το ποσό των 2.472,01 € και για δικαιώματα σύνταξης της επιταγής και της παραγγελίας προς επίδοση, 1.600 € ευρώ και συνολικά 298.359,14 €, άπαντα νομιμότοκα από την επίδοση της παρούσας μέχρι εξοφλήσεως. Ο εργολάβος επιτάσσει εκάστη εκ των παραπάνω τραπεζικών εταιρειών, να μην καταβάλει στον Δήμο Ρόδου οποιοδήποτε ποσό μέχρι το ποσό για το οποίο γίνεται η κατάσχεση, αλλά να το κρατήσει και να του το αποδώσει νόμιμα.
Ο Δήμος Ρόδου έχει προσβάλει την διαταγή πληρωμής με ανακοπή και αναστολή στα αρμόδια αστικά δικαστήρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου