Η εφαρμογή Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου, υποστηρίζει στο κύκλωμα των Ηλεκτρονικών Πληρωμών, την είσπραξη από μη βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους. Με αυτό τον τρόπο, ο πολίτης μπορεί μέσω internet να εξοφλήσει τις μη βεβαιωμένες οφειλές του.
Συνεπώς, ο αρμόδιος υπάλληλος που ελέγχει και εκδίδει τις αποδείξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών, έχει την δυνατότητα να εκδώσει και τις αντίστοιχες του ΧΥΤΑ.
Συνοπτικά, η διαδικασία έχει ως εξής:
• Ο υπεύθυνος υπάλληλος του ΧΥΤΑ έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει οποιαδήποτε στιγμή χρηματικούς καταλόγους για τους οφειλέτες του ΧΥΤΑ. Φυσικά οι οφειλές οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί σε έναν χρηματικό κατάλογο δεν θα εισαχθούν ξανά (γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή).
• Έπειτα, ο εκάστοτε οφειλέτης θα κάνει είσοδο στις ηλεκτρονικές πληρωμές του Δήμου (teledimos.gr) ώστε να πληρώσει τις οφειλές του.
Δεν θα χρειάζεται πλέον να δίνουν κάποιο ΙΒΑΝ στους οφειλέτες του ΧΥΤΑ όπως κάνουν μέχρι και σήμερα.
• Όταν γίνει μια πληρωμή ηλεκτρονικά τότε ο αρμόδιος υπάλληλος, θα την εισπράξει, εκδίδοντας απόδειξη πληρωμής, ενημερώνοντας τον οφειλέτη αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το δεδομένο πως το 1% των πληρωμών στο ΧΥΤΑ δουλεύει με POS και το υπόλοιπο 99% με πίστωση, οδηγεί στην λύση του να γίνονται όλες οι συναλλαγές με ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω του (teledimos.gr) και να έχουν σχετική εγγραφή σε μη βεβαιωμένο χρηματικό κατάλογο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ