Τοπικές Ειδήσεις

Mάνος Κόνσολας: Πετύχαμε περισσότερες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τα νησιά μας!

Φίλες και φίλοι,

Όλοι ξέρετε πως δουλεύω: μεθοδικά, με επιμονή και συγκροτημένες προτάσεις. Έβαλα ένα μεγάλο στόχο: στον νέο αναπτυξιακό νόμο τα νησιά μας να έχουν μεγαλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες, να μπορούν να χρηματοδοτηθούν νέα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια.

Ο στόχος αυτός κερδήθηκε, σε λίγο καιρό ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα βγει στη διαβούλευση και θα πάρει το δρόμο της ψήφισης του από τη Βουλή. Τη χαρά και την ικανοποίηση μου, θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας, ενημερώνοντας σας παράλληλα για τις 6 μεγάλες αλλαγές που πετύχαμε.

Μάνος Κόνσολας

Οι 6 προτάσεις μου- Οι 6 μεγάλες αλλαγές
1.Αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης και επιδότησης του Αναπτυξιακού Νόμου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σήμερα το Νότιο Αιγαίο έχει ποσοστό ενίσχυσης 40% για μικρές επιχειρήσεις, για μεσαίες επιχειρήσεις το ποσοστό μειώνεται  στο 30% και για μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται στο  20%.  Το ποσοστό επιδότησης  θα αυξηθεί σημαντικά ακόμα και κατά 20% για κάθε κατηγορία και θα αποτελέσει πλεονέκτημα για τα νησιά μας.

2. Ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο που  προβλέπει επιχορήγηση 100% των επενδυτικών σχεδίων
Μια εξέλιξη που δίνει αναπτυξιακή ώθηση στον τουρισμό μας, βοηθά να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο επιχειρηματικά σχέδια. Θυμίζω ότι στο  προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο είχαν αποκλειστεί οι τουριστικές επιχειρήσεις από το καθεστώς ενίσχυσης 100%.

3.Αύξηση του ορίου ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις στα 10 εκ.ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο.
Ακόμα μια σπουδαία και σημαντική εξέλιξη. Αυξάνεται το όριο ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν από 1  μέχρι 50 άτομα, στα 10 εκατομμύρια  ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο.

4. Αντικατάσταση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής με το κίνητρο της επιδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις.
Πρότεινα να αντικατασταθεί το κίνητρο της φοροαπαλλαγής με το κίνητρο της επιδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτές οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας.

5. Αύξηση του ορίου προκαταβολής της επιδότησης για τις προτάσεις που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο.
Μια μεγάλη καινοτομία. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουν προκαταβολικά ακόμα και το 100% της επιδότησης, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αδυναμία πρόσβασης σε κεφάλαια. Είναι ένας τρόπος για να προχωρούν γρήγορα τα επενδυτικά σχέδια.

6. Καθορισμός χρονικού ορίου 45 ημερών για την έκδοση απόφασης υπαγωγής ενός επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο.
Τερματίζεται η γραφειοκρατία. Μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που καταθέτει κάποιος την πρόταση μπορεί να περάσουν μέχρι και δύο χρόνια για να βγει η απόφαση υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο. Πλέον όλα θα τελειώνουν μέσα σε 45 ημέρες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου