Την ίδρυση και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου με έδρα τη Νότια Ρόδο, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο την τελευταία δεκαετία και οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν την ενίσχυση, αλλά και την αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή υψηλής επικινδυνότητας σε ότι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι στην περιοχή της Νότιας Ρόδου υπάρχουν πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ επίκειται και η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει στην περιοχή μια δομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα μπορεί να παρέμβει άμεσα.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο  Εσωτερικών

Υπόψιν  Aν. Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης ίδρυσης και στελέχωσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο την τελευταία δεκαετία, αλλά και οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν την ενίσχυση, αλλά και την αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.

Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή υψηλής επικινδυνότητας σε ό, τι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου υπάρχουν πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ επίκειται και η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει στην περιοχή μια δομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα μπορεί να παρέμβει άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, η κάλυψη των αναγκών στην περιοχή γίνεται από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Λάερμα, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση με ό, τι αυτό σημαίνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ η περιοχή βρίσκεται και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πόλη της Ρόδου.

Είναι σαφές ότι οι ανάγκες επιβάλλουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να εξετάσουν τη δημιουργία και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να δημιουργήσει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Νότια Ρόδο, λόγω των αυξημένων αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ