Ειδήσεις

Η ΔΕΥAΡ για την υδροδότηση του Μανδρικού: Kατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση το νερό από την γεώτρυση της Κρητηνίας

Τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής Μανδρικού, εξ αιτίας της εξάντλησης των αποθεμάτων νερού.
Η εξάντληση των αποθεμάτων  νερού οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ετών, αλλά κυρίως στις ελάχιστες ποσότητες  βροχοπτώσεων.
Καταβάλλονται προσπάθειες για την ανεύρεση νέων περιοχών με υδροφορία για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, ενέργειες που απαιτούν χρόνο για την υλοποίησή τους.
Η ΔΕΥΑΡ για διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της περιοχής του Μαντρικού, τροφοδότησε άμεσα και προσωρινά την περιοχή από γεώτρηση της περιοχής Κρητηνίας με αρδευτικό νερό, με συνεχείς αναγγελίες και ενημέρωση των κατοίκων ότι το νερό αυτό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση αλλά όχι για ανθρώπινη κατανάλωση. Η ενέργεια μας αυτή ήταν η πλέον ενδεδειγμένη, αφού η μοναδική άλλη επιλογή θα ήταν η οριστική διακοπή υδροδότησης!
Η απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση θα αρθεί μόνο με επίσημη ανακοίνωση της Επιχείρησης και μόνο εφόσον αρθούν οι λόγοι ακαταλληλότητας του νερού.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Αλέξανδρος Μανωλάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου