Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή της Χρύσας Καραγιάννη στην διαμαρτυρία για το Π.Ι Γενναδίου

Στην διαμαρτυρία με αφορμή τον θάνατο του συμπατριώτη μας στην Νότια Ρόδο συμμετείχε η Χρύσα Καραγιάννη μαζί με συνυποψήφιους της από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην διαμαρτυρία η οποία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της Νότιους Ρόδου αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Π.Ι Γενναδίου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Είναι γεγονός ότι το Π.Ι Γενναδίου παραμένει υποστελεχωμένο και το ασθενοφόρο, προϊόν δωρεάς ιδιώτη, που υποτίθεται καλύπτει την περιοχή δεν είναι επανδρωμένο με αποτέλεσμα οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό να καλύπτεται από τον πλησιέστερο σταθμό ΕΚΑΒ ο οποίος βρίσκεται στην Αρχάγγελο. Οι λιγοστοί γιατροί της δομής είναι αγροτικοί και δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Η έλλειψη εξειδικευμένων ιατρών όπως ορθοπεδικός ,ακτινοδιαγνώστης, παιδίατρος, αποτελεί επίσης σοβαρό πρόβλημα και δημιουργεί περαιτέρω αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Η Χρύσα Καραγιάννη μετά το τέλος της διαμαρτυρίας έκανε την παρακάτω δήλωση: « Επιτέλους όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί που κυβερνούσαν την χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά ,να φροντίσουν να πουν στους πολίτες την αλήθεια. Οι ζωές όλων μας έχουν την ίδια αξία. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να φωνάζουμε και να διεκδικούμε ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο θα εξυπηρετεί ορθά και με επάρκεια τους νησιώτες. Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι επαίτες, έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη. Δεν νοείται να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην Ρόδο, την ναυαρχίδα του τουρισμού λόγω έλλειψης γιατρών.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου