Τοπικές Ειδήσεις

ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου: Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν εξαντλείται σε μια ημέρα

Ακύρωση των αντι-περιβαλλοντικών νόμων (4685/2020 & 4688/2020) τώρα!

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος βρίσκει την χώρα μας να ασφυκτιά μέσα σε ένα κλοιό που δημιουργούν μια σειρά φαραωνικές επενδύσεις ορισμένες εκ των οποίων έχουν βαπτιστεί «πράσινες», σε συνδυασμό με σειρά ψευδεπίγραφων περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών νόμων, η μεθόδευση των οποίων κορυφώθηκε μέσα στην πρόσφατη καραντίνα.

Εγκαταστάσεις ΑΠΕ με καταστροφικό για το περιβάλλον σχεδιασμό, εξορύξεις σε στεριά και θάλασσα, οικοπεδοποίηση όλων των φυσικών τοπίων – από την ενδοχώρα και τα νησιά έως την θάλασσα και τον πυθμένα της – στο όνομα της καθ όλα ευάλωτης στις περιβαλλοντικές κρίσεις τουριστικής ανάπτυξης, είναι οι νέοι παράγοντες που θα προστεθούν στους ήδη υφιστάμενους, που δυστυχώς εντείνουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας μας και κατ επέκταση την ποιότητα ζωής όλων μας.

Εν τω μεταξύ ενώ η Κλιματική Κρίση καλά κρατεί (αίτια: ορυκτά καύσιμα, αποψίλωση δασών, διατροφική συμπεριφορά), η ΕΕ αντιμετωπίζει την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων με οικονομικά ψίχουλα και με …χρονοδιαγράμματα. Η πολιτική για την Κλιματική Κρίση εκφράστηκε με σαφήνεια στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25,όπου προέχει η οικοδόμηση Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5 Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 18:00 στη Βουλή

Για την ΠΣΕ Δωδεκανήσου Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αθανάσιος Μπαράκας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου