Ειδήσεις

Ένα ελληνικό νησί θα μπει πρώτο στις ράγες του ηλεκτρισμού

Θα κινούνται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια δημόσια και ιδιωτικά οχήματα- Η απολιγνιτοποίηση θα κινητοποιήσει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ

Την μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε σήμερα Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, να ανακοινώσει χωρίς να κατονομάσει ότι σύντονα ένα ελληνικό νησί θα αποτελέσει το πρώτο φιλόδοξο σχέδιο για την μετάβαση στο νέο μοντέλο, με την λειτουργία δημόσιων  αλλά και ιδιωτικών οχημάτων μόνο με ηλεκτρισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μεγάλο σχέδιο της απολιγνιτοποίησης, αναφέροντας ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το master plan, το οποίο όπως δήλωσε θα κινητοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δις. ευρώ στους τομείς της απασχόληση και των υποδομών.

Ήδη, η κυβέρνηση θεσπίζει ισχυρά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης για να επενδύσουν με παραγωγικές εγκαταστάσεις στους τομείς της ηλεκτροκίνησης.  Στα κίνητρα αυτά περιλαμβάνονται μείωση κατά 5% στην φορολογία για 5 συνεχόμενες χρήσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για κάθε νέα θέση, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης παγίων  κ.α

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πράσινη στροφή είναι μια απόφαση πολιτική για την υγεία και τα πορτοφόλια των νοικοκυριών που αφορά όμως μία προσπάθεια όλων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και έφερε ως παράδειγμα την  πανδημία που απέδειξε πόσο  αποτελεσματικός μπορεί να είναι ο πλανήτης όταν υπάρχει ισχυρή βούληση και κινητοποίηση.

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου