ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ναι» στο άνοιγμα των αγορών λέει η κυβέρνηση-Ποιες “κόκκινες γραμμές” σβήνουν που αφορούν τον τουρισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

Στη γραμμή των δανει­στών σε ότι αφορά το σκέλος του ανοίγ­μα­τος αγορών και επαγ­γελ­μά­των, όπως τα ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συντα­γο­γρα­φού­μενα Φάρμακα), με συνταγή του ΟΟΣΑ, τάσ­σε­ται η ελλη­νική κυβέρ­νηση. Θέματα τα οποία απο­τε­λού­σαν “κόκκινο πανί” για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αντι­πο­λί­τευση.

Ως αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση, τότε, η σημε­ρινή Κυβέρ­νηση χαρα­κτή­ριζε τη συνερ­γα­σία με τον ΟΟΣΑ, ως «συνταγή κοι­νω­νι­κής κατε­δά­φι­σης. Μαύρη βίβλο του νεο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού και σκοινί με το οποίο θα κρε­μα­στούμε». Σήμερα πάντως, ως κυβέρ­νηση πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσ­σε­ται με το πλαίσιο που βάζουν οι Θεσμοί στα συγκε­κρι­μένα θέματα κάνο­ντας στροφή 180 μοιρών.

Με βάση την 47 σελίδων ελλη­νική πρόταση που εστάλη στους δανει­στές αλλά και τις θέσεις των Θεσμών που έγιναν γνωστές, υπάρχει μεγάλη σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών στο κομμάτι της απε­λευ­θέ­ρω­σης των αγορών με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ.

Συγκε­κρι­μένα στην ολι­γο­σέ­λιδη πρόταση τους οι Θεσμοί προ­τεί­νουν για την ενί­σχυση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας το άνοιγμα των επαγ­γελ­μά­των και την απε­λευ­θέ­ρωση υπη­ρε­σιών με πλήρη εφαρ­μογή της εργα­λειο­θή­κης του ΟΟΣΑ σε συνερ­γα­σία και με την Παγκό­σμια Τράπεζα.

Από την πλευρά της η πρόταση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης προ­βλέ­πει τα εξής:

– Την πώληση των Μη Υπο­χρε­ω­τι­κώς Συντα­γο­γρα­φού­με­νων Φαρ­μά­κων (ΜΗΣΥΦΑ) και εκτός φαρ­μα­κείων, όπως στα σούπερ μάρκετ, υπό την προ­ϋ­πό­θεση ότι θα υπάρχει επο­πτεία εξει­δι­κευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού και απαι­τού­με­νες άδειες

– Νέα εργα­λειο­θήκη αντα­γω­νι­σμού την οποία θα εκπο­νή­σει ο ΟΟΣΑ για τους κλάδους των Τρα­πε­ζών, του ηλε­κτρο­νι­κού εμπο­ρίου, των Μέσων Μαζικής Ενη­μέ­ρω­σης, της μετα­ποί­η­σης και του χον­δρε­μπο­ρίου.

– Μείωση του ποσο­στού αμοιβής των συμ­βο­λαιο­γρά­φων στο 0,8% από 1% που είναι σήμερα για ποσά άνω των 120.000 ευρώ.

– Απε­λευ­θέ­ρωση στη χρήση μικρών του­ρι­στι­κών λεω­φο­ρείων και ανα­διάρ­θρωση της Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας σύμφωνα με την κοι­νο­τική νομο­θε­σία.

– Κατάρ­γηση της εισφο­ράς 0,2% υπέρ ΕΛΟΓΑΚ (Ελλη­νι­κός Οργα­νι­σμός Γάλα­κτος και Κρέατος).

– Επα­νε­ξέ­ταση των αμοιβών και γεω­γρα­φι­κών περιο­ρι­σμών δρα­στη­ριο­ποί­η­σης των δικα­στι­κών Επι­με­λη­τών και νέα μελέτη για τους όρους άσκησης του εν λόγω επαγ­γέλ­μα­τος μέχρι τον Οκτώ­βριο.

– Εκπό­νηση μελέτης για δημιουρ­γία Κέντρων Εξυ­πη­ρέ­τη­σης Επι­χει­ρή­σεων, προ­κει­μέ­νου να μειωθεί η γρα­φειο­κρα­τία και ο διοι­κη­τι­κός φόρτος.

– Μείωση του ελά­χι­στου ορίου ενοι­κί­α­σης για του­ρι­στι­κές κατοι­κίες στις 30 ημέρες.

– Εκπό­νηση ρυθ­μι­στι­κού πλαι­σίου για την ενοι­κί­αση μέσω δια­δι­κτύου του­ρι­στι­κών κατοι­κιών.

euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.