Ειδήσεις

Σε «κλοιό» ελέγχου το αλκοόλ και στα κρουαζιερόπλοια

Πρόβλημα επιβίωσης έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν οι κάβες ποτών της Ρόδου, που απευθύνονται σε τουρίστες, εξαιτίας της απαγόρευσης που ισχύει από φέτος στη μεταφορά αλκοολούχων ποτών στα κρουαζιερόπλοια. Πρόκειται για ένα καινούργιο κανονισμό που υιοθετήθηκε από τις εταιρείες κρουαζιέρας και που προβλέπει την απαγόρευση της μεταφοράς αλκοολούχων ποτών εντός του καραβιού.

Οι διοικήσεις των εταιρειών κρουαζιέρας, υιοθέτησαν τον κανονισμό αυτό προκειμένου να αποτρέψουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ εντός των καμπινών. Στην πραγματικότητα όμως η εφαρμογή του κανονισμού έχει ως μόνο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης ποτών στα μπαρ του καραβιού.

Το δεδομένο αυτό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση που ισχύει ως προς τη μεταφορά αλκοόλ στις χειραποσκευές εντός των αεροπλάνων, επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των επιχειρήσεων αυτής της κατηγορίας.
Οι επιχειρηματίες του κλάδου, ομιλώντας προς τη «δημοκρατική», έχουν εξηγήσει ότι «το πρόβλημα είναι ορατό για τις κάβες που στηρίζονται αποκλειστικά στους τουρίστες και τέτοιου είδους κάβες υπάρχουν αρκετές στην πόλη της Ρόδου, στη Μεσαιωνική Πόλη, στη Λίνδο και στο Φαληράκι». Για το λόγο αυτό οι παραγγελίες εμπόρων του κλάδου έχουν επικεντρωθεί σε μικρότερες συσκευασίες ποτών (0.5 και 0.35 lt) οι οποίες είναι ευπώλητες και πολλές φορές καταναλίσκονται από τους τουρίστες προτού εγκαταλείψουν τη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου