Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Άστραψε και βρόντηξε

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις διαπιστωτικές πράξεις και την ένσταση του Ατρόμητου Διμυλιάς για το παιχνίδι με τον Ταξιάρχη Καλάθου.
Η Π.Ε. δικαίωσε τον Ατρόμητο Διμυλιάς κατακυρώνοντας υπέρ του την αναμέτρηση, τιμωρώντας τον Ταξιάρχη με αφαίρεση πέντε βαθμών και τον προπονητή του Στέργο Λαμπριανό με τέσσερα χρόνια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Οι μεγαλύτερες ποινές σε ποδοσφαιριστές (τέσσερις αγωνιστικές) επιβλήθηκαν στους Σαΐτη της Δήμητρας Δαματριάς και Σταυρίδη του Αλθαιμένη.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Κλεόβουλος- Ηρακλής Μαριτσών στις 30/3 (24η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεόβουλου, Χ. Χατζηνικόλα ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Δήμητρα Δαματριάς- Κύπρος στις 31/3 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας Δαματριάς, Αντ. Σαΐτη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1 δ ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης-Α.Ο. Σύμης στις 29/3 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικός Αρχίποκης, Στ. Τσακίρης ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βιαίως αντίπαλο ποδοσφαιριστή) (άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Ατρόμητος Διμυλιάς- Απόλλωνας Απολλώνων στις 31/3 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς, Χ. Χάσκα ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Απολλώνων, Φ. Καρπαθίου ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλους ποδοσφαιριστές (άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Θύελλα Πυλώνας- Ιππότες στις 31/3 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Αν. Μοσκιού ποινή μίας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (έπαιξε την μπάλα με το χέρι) (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Αλθαιμένης- Δωριέας στις 31/03 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Δωριέα, Π. Τριπολιτσιώτη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α περ. Ι του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή του Αλθαιμένη, Μ. Σταυρίδη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1 δ ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Ακουσίλαος- Άγιος Γεώργιος στις 30/03 (19η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον προπονητή του σωματείου του Αγίου Γεωργίου, κ. Ι. Χατζησταμάτη χρηματική ποινή 30 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για δύο αγωνίστηκες (άρθρο 11’ παρ.2’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.1 β’ και παρ. 2 δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 05/05/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 94 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Δήμητρα Δαματριάς- Κύπρος που διεξήχθη στο γήπεδο Παστίδας στις 31/03/2019, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου της Δήμητρας Δαματριάς και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Παν. Μαθιού, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Ένσταση Ατρόμητου Διμυλιάς στον αγώνα με τον Ταξιάρχη Καλάθου για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας
Η Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα κάνει δεκτή την ένσταση του Ατρόμητου Διμυλιάς, για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή του σωματείου του Ταξιάρχη Καλάθου.
Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου του Ατρόμητου Διμυλιάς με σκορ 0-3, από την ομάδα του Ταξιάρχη Καλάθου αφαιρούνται πέντε βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ (άρθρο 23’ παρ. 9’ και 10’ του ΚΑΠ).
Ο παραβάτης ποδοσφαιριστής δεν τιμωρείται διότι δεν διαπιστώθηκε η ταυτότητα του.
Επίσης δεν τιμωρείται ο εκπρόσωπος του σωματείου διότι δεν αναγράφεται στο Φ.Α. (άρθρο 23΄παρ. 10’ του ΚΑΠ).
Ο προπονητής της ομάδας του Ταξιάρχη Καλάθου, κ. Στ. Λαμπριανός τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 4 έτη που αρχίζουν από τις 25/03/2019 (άρθρο 23’ παρ. 10’ του ΚΑΠ).
Η Πειθαρχική Επιτροπή διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου 200 ευρώ στην ομάδα του Ατρόμητου Διμυλιάς (άρθρο 14’ παρ. ε’ της προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2018-2019).
Κλήση προς απολογία
Α.Ο. Βαθύ- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 31/03 (17η αγωνιστική)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ την Πέμπτη 11/04/2019 και ώρα 16:00 προς απολογία ΕΓΓΡΑΦΩΣ για τον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Νήσων Δωδεκανήσου, μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Βαθύ- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 31/03/2009, συγκεκριμένα ο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν διεξήχθη, διότι η εγκαλούμενη Αναγέννηση Ασφενδιού δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,17,21,22 του ΚΑΠ.
Επίσης το σωματείο του Α.Ο. Βαθύ να καταθέσει εγγράφως σχετικά με την μη διεξαγωγή του αγώνος..
Κλήση προς απολογία
Δημόσιες δυσμενείς – δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος διαιτητών και του διαιτητού αγώνος Ακουσίλαος- Άγιος Γεώργιος στις 30/03/2019
Άγιος Γεώργιος (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή την Πέμπτη 11/04/2019 και ώρα 16:00 σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ, για δημόσιες δυσμενείς- δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος διαιτητών και του διαιτητού του αγώνος Ακουσίλαος- Άγιος Γεώργιος στις 30/03/2019 που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα NEWS12.GR στις 01/04/2019 και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» στις 02/04/2019΄, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3 και 20Α’ παρ. 1,2,3 και παρ. 5β’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου