«Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και τα κλειστά μουσεία, ειδικά σε μία ημέρα που το ωράριο λειτουργίας είναι ήδη περιορισμένο ενόψει της αργίας του Πάσχα, δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν», τόνισε η Έλενα Κουντουρά.

«Η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), το Μεγάλο Σάββατο (07/04), χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, δεν δικαιολογείται ως προς την ημέρα και τη χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και δυσφημεί την εικόνα της χώρας στο πολύ δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου διεθνώς», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

«Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και τα κλειστά μουσεία, ειδικά σε μία ημέρα πουτο ωράριο λειτουργίας είναι ήδη περιορισμένο ενόψει της αργίας του Πάσχα, δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν.

Θα παρακαλούσα τους εκπροσώπους της ΠΕΦΥΑ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Όπως ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση, έτσι και ο πολιτισμός και η ιστορία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πεδίο αντιπαραθέσεων, γιατί είναι τα σημαντικότερα αγαθά της Ελλάδας».

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ