Απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε την εκπρόσωπος της ΝΔ ότι εμφανίστηκε σήμερα ανενημέρωτη σχετικά με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δίνει η Μαρία Σπυράκη μέσω Twitter. Η παρέμβασή της ισοδυναμεί με ρελάνς και δίνει διαστάσεις στην διαφωνία που καταγράφεται ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Mαρία Σπυράκη κατά Φώφης Γεννηματά

Η κυρία Σπυράκη κάνει λόγο για “διγλωσσία” και κατηγορεί επί της ουσίας το Κίνημα Αλλαγής ότι σκόπιμα αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση.

«Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να διαλέξει ή πρόταση Αλιβιζάτου που δεν περιλαμβάνει το άρθρο 16 ή επιστολή Φώφης Γεννηματά.

Η διγλωσσία βολεύει ώστε να μην λαμβάνει κανείς ξεκάθαρες θέσεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Αναμένουμε να τοποθετηθεί το κίνημα αλλαγής στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρεία αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή», έγραψε στο Twitter.

Η …πασχαλινή κόντρα

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε ξαφνικά την Μεγάλη Πέμπτη αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, μια πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, απέναντι στην οποία τοποθετήθηκε θετικά ο ΣΥΡΙΖΑ και αμφίσημα η ΝΔ.

Οι δηλώσεις της εκπρόσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη περί άρθρου 16 προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ανενημέρωτη  παρουσιάστηκε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της (focus fm), έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές  στην στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα, μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ.

Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη, και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Από την πλευρά της η κ. Σπυράκη δήλωσε μεταξύ άλλων στον Focus FM της Θεσσαλονίκης:

«Σχετικά τέλος με την Συνταγματική Αναθεώρηση η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι “αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο.

Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών.»

 

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ