Τοπικές Ειδήσεις

Διαγραφή οφειλών ύψους 132.289 ευρώ από το Ειρηνοδικείο Ρόδου

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την 32/2022 απόφασή του δικαίωσε δύο συμπολίτες μας, ιδιωτικούς υπαλλήλους, που αιτήθηκαν δια της πληρεξούσιας δικηγόρου τους  κ Αικατερίνης Βολονάκη,  να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και κατάφεραν να σώσουν τη μοναδική και κύρια κατοικία τους από τον πλειστηριασμό, καταβάλλοντας μόνο 77.775,00 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις.

Τα χρέη τους προς τις τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 210.064,00 ευρώ.

Ο συμπολίτης μας, ηλικίας 60 ετών  εργαζόταν ως κρεοπώλης και η γυναίκα του, ηλικίας 55 ετών σε παντοπωλείο.

Από το γάμο τους έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, τα οποία δεν ανελήφθησαν εντός του τελευταίου έτους πριν την υποβολή της αίτησης, ούτε περιλαμβάνονται στα εξαιρούμενα της ρύθμισης χρέη, ενώ στερούνται της πτωχευτικής ικανότητας.

Ελαβε υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα τους, το ύψος των χρεών τους καθώς και τις ανάγκες και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσής τους ενώ έκρινε ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά στα επόμενα χρόνια λόγω και των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Εν τέλει το Ειρηνοδικείο Ρόδου ρύθμισε τα χρέη τους με μηνιαίες καταβολές επί μία τριετία ύψους 197 ευρώ για τον πρώτο αιτούντα και 97 ευρώ για την δεύτερη αιτούσα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της και της επέβαλε την υποχρέωση καταβολής μηνιαίας δόσης 223,85 ευρώ για  είκοσι πέντε χρόνια.

Με τη ρύθμιση αυτή, το συνολικό ποσό, που θα καταβάλουν οι δανειολήπτες ανέρχεται στις 77.775 ευρώ, διαγράφοντας έτσι τα χρέη ύψους 132.289 ευρώ.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου