Ειδήσεις

«Τεμένη» με ονοματεπώνυμο προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των χώρων λατρείας για τους μουσουλμάνους προωθεί η αρμόδια Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, επιχειρώντας να βάλει τάξη στην αναρχία των παράνομων χώρων που λειτουργούν σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με το Έθνος της Τετάρτης, το νέο πλαίσιο προβλέπει αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης για τα «τζαμιά», θα επιβάλλεται η ανάρτηση ταμπέλας με τα στοιχεία της θρησκευτικής κοινότητας που κάνει χρήση του χώρου.

Προϋπόθεση θα είναι η υποβολή αίτησης για τον μέγιστο αριθμό πιστών, ενώ στην άδεια θα αναγράφονται αναλυτικά οι διευθύνσεις και τα πλήρη στοιχεία των αιτούντων.

Επίσης, θα ζητούνται έγγραφα από την υγειονομική υπηρεσία, πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση μηχανικού για ηχομόνωση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι νέες ρυθμίσεις στοχεύουν να αντιμετωπίσουν προβληματικές καταστάσεις που έχουν παρατηρηθεί σε υπόγεια, αποθήκες ή και διαμερίσματα πολυκατοικιών, όπου σε ακατάλληλους χώρους στριμώχνονται δεκάδες άτομα για να προσευχηθούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου