ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά σήμερα η κυρία Ανάκριση για την διαχείριση της ΑΔΕΚΑΜ ΑΕ

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ

Ενώ­πιον του Ει­δι­κού Ανα­κρι­τή Δια­φθο­ράς θα πα­ρου­σια­στούν σή­με­ρα 8 πρώην μέλη του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της ΑΔΕ­ΚΑΜ ΑΕ, που κα­τη­γο­ρού­νται για υπε­ξαί­ρε­ση σε βάρος νο­μι­κού προ­σώ­που του άρ­θρου 263Α και δη σε βάρος ανώ­νυ­μων δη­μο­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων κα­τ΄ε­ξα­κο­λού­θη­ση και για ποσό άνω των 150.000 ευρώ, με τις επι­βα­ρυ­ντι­κές δια­τά­ξεις του Ν. 1608/50 περί κα­τα­χρα­στών του δη­μο­σί­ου και για κα­κουρ­γη­μα­τι­κή απι­στία.

Οι συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κα­τη­γο­ρου­μέ­νων, όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», είχαν υπο­βά­λει έν­στα­ση για ακυ­ρό­τη­τα της προ­δι­κα­σί­ας που προη­γή­θη­κε και συ­γκε­κρι­μέ­να ακυ­ρό­τη­τας της εκ­θέ­σε­ως δι­κα­στι­κού πραγ­μα­το­γνώ­μο­να και ακο­λού­θη­σε η έκ­δο­ση βου­λεύ­μα­τος που την κή­ρυ­ξε άκυρη. Ηδη, στην δι­κο­γρα­φία συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται 4 τυ­πι­κές κλή­σεις για ισά­ριθ­μους κα­τη­γο­ρού­με­νους ενώ μένει σή­με­ρα να δια­πι­στω­θεί εαν έχει ορι­στεί νέος πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας ή επα­νά­λη­ψη της πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης από τον ίδιο κι αν οι ενα­πο­μεί­να­ντες κα­τη­γο­ρού­με­νοι θα ορί­σουν τε­χνι­κό σύμ­βου­λο. Θυ­μί­ζου­με ότι από Πται­σμα­το­δί­κη Αθη­νών ανα­τέ­θη­κε τον Φε­βρουά­ριο του 2013 σε εκτέ­λε­ση πα­ραγ­γε­λί­ας του Ει­σαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, στην εται­ρεία Ορ­κω­τών Λο­γι­στών PKF, που εκ­προ­σω­πεί­ται από τον κ. Ανα­στά­σιο Κα­βελ­λά­ρη, η διε­νέρ­γεια οι­κο­νο­μι­κού – λο­γι­στι­κού και δη­μο­σιο­νο­μι­κού ελέγ­χου στην εται­ρεία για το ίδιο ως άνω διά­στη­μα. Διε­νερ­γή­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να έλεγ­χος στην δια­χεί­ρι­σή της για την δια­πί­στω­ση τυχόν πα­ρά­νο­μων ενερ­γειών των ορ­γά­νων της.

Προ­έ­κυ­ψε με­τα­ξύ άλλων ότι στα βι­βλία της εται­ρεί­ας κα­τα­χω­ρή­θη­καν ει­κο­νι­κές πλη­ρω­μές επι­τα­γών με συ­νέ­πεια, να μειω­θεί αδι­καιο­λό­γη­τα το υπό­λοι­πο του λο­γα­ρια­σμού «Τα­μεί­ον» και να εκτα­μιευ­θεί ποσό 402.270,68 ευρώ για σκο­πούς άλ­λους εκτός των πραγ­μα­τι­κών.

Ως συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κα­τη­γο­ρου­μέ­νων πα­ρί­στα­νται οι δι­κη­γό­ροι κ.κ. Ν. Γιαν­νάς, Βα­σί­λης Κα­τα­βε­νά­κης, Φ. Κω­στό­που­λος. Στ. Κιουρ­τζής, Δήμος Μου­τά­φης και Νι­κη­φό­ρος Πα­πα­νι­κό­λας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.