Ειδήσεις

Συνάντηση συλλόγων κομμωτών -αισθητικών Δωδ/σου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Του Συλλόγου Αισθητικών ΄Ακρων Δωδ/σου
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Συλλόγου κομμωτών – κουρέων Δωδεκανήσου  συνάντηση των Προέδρων των τριών συλλόγων. Θέμα της συνάντησης ήτο  η παράνομη άσκηση  του επαγγέλματος τους,ο αθέμιτος ανταγωνισμός και ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας εξ αυτών,κατόπιν καταγγελιών  από παθόντες.
.Αφού κατέθεσαν τις απόψεις τους αποφάσισαν από κοινού να προβούν στις δέουσες ενέργειες αφ΄ενός μεν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα σπίτια και αφ΄ετέρου για την πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ.κλπ.
Παράλληλα συνιστούμε στο καταναλωτικό κοινό να επισκέπτετε νόμιμα κομμωτήρια,ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα περιποίησης άκρων,με άδεια άσκησης επαγγέλματος και άδεια λειτουργίας, ώστε και την υγεία του να προστατεύει και να πατάξει την φοροδιαφυγή.
Πολλοί δήθεν “επαγγελματίες” των κλάδων  ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμοι χωρίς να επιδεικνύουν τα νόμιμα έγγραφα αφού δέν τα κατέχουν.

Κατά τη συνάντηση και οι τρεις σύλλογοι κατέθεσαν τις θέσεις τους, σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει, και  απειλεί με εξαφάνιση τους νόμιμους επαγγελματίες των κλάδων  του καλλωπισμού. 

Οι τρεις σύλλογοι συμφώνησαν ομόφωνα να προβούν σε ολες τις ενεργειες (καταγγελίες ακομα και  στην εισαγγελία, το ΣΔΟΕ το ΙΚΑ και των υγειονομικών υπηρεσιών) για την πάταξη της παρανομίας που λυμαίνετε τους κλάδους μας και έχει φέρει σε μαρασμό και απόγνωση τις νόμιμες επιχειρήσεις.
Είναι πολλές και επανελημένες οι καταγελλίες από συναδέλφους στην Ρόδο αλλά και σε όλα τα νησιά μας, για άτομα που ασκούν παράνομα τα επαγγέλματα μας, και θίγουν το δημόσιο συμφέρον (δεν συνεισφέρουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος).
Η χρόνια αυτή κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και αποφασίσαμε από κοινού, να ενεργήσουμε δυναμικά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν επιτήδειο να παίζει με το παρών και το μέλλον μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου