Ειδήσεις

Κρεμαστινός: Θα υπάρξουν μαζικές καρκινοπάθειες στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις ηλεκτρομαγνητικές πύλες ελέγχου που έχουν εγκατασταθεί στη Βουλή και με επιστολή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώνει ότι μπορεί να συμβάλλουν στην έξαρση του καρκίνου.

Αφορμή της επιστολής του, όπως εξήγησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Κρεμαστινός, στάθηκε η χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την οποία τονίζεται ότι υπάρχει έξαρση του καρκίνου ενώ τα αίτια που προκαλούν την ασθένεια δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Σύμφωνα με τον κύριο Κρεμαστινό, πιθανότατα ανάμεσα στις ακτινοβολίες που προκαλούν καρκίνο να εντάσσονται και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους της Βουλής, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

“Δεν αποκλείεται σε μια πενταετία να παρουσιαστούν στη Βουλή μαζικές περιπτώσεις καρκίνων”

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το θέμα αυτό είναι σοβαρό και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω καθώς η συνεχής έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε ακτινοβολία μπορεί να διεγείρει τα κύτταρα και δεν αποκλείεται σε μια πενταετία να παρουσιαστούν στη Βουλή μαζικές περιπτώσεις καρκίνων.

Το θέμα θα τεθεί αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι για τυχόν συνέπειες από την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου