Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση αναστολής εργασιών του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου

Με απόφαση που εξέδωσε την 4η Ιανουαρίου 2022 ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας επιτρέπεται η επαναλειτουργία από Τετάρτη, 5-1-2022, του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου στο νέο παραχωρηθέν από τον Δήμο Ρόδου κτίριο και συγκεκριμένα στο ισόγειο και στον πρώτο (Α΄) όροφο της νέας πτέρυγας του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου ως προς και τις κάτωθι υπηρεσίες:

i. έλεγχο των καταχωρημένων πράξεων που αφορούν στα ακίνητα της Ρόδου της περιόδου των ετών 2001-2010 και

ii. έλεγχο των ατομικών φακέλων των ακινήτων αμφοτέρων των ειδών «ΓΑΙΩΝ» και «ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» των κτηματικών περιφερειών ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ, ΜΑΣΣΑΡΩΝ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ, ΚΑΝΔΥΛΙ, ΣΟΡΩΝΗΣ, ΑΣΓΟΥΡΟΥ, ΛΑΧΑΝΙΑΣ, ΠΥΛΩΝΑΣ, ΣΑΛΑΚΟΥ, ΑΡΝΙΘΑΣ, ΛΑΡΔΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ, ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ, ΠΡΟΦΥΛΙΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ.

Αναστέλλονται εξάλλου  από 5-1-2022 έως και 11-1-2022 οι κάτωθι πράξεις:

i. τήρηση του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας (για Ρόδο και Τήλο-Χάλκη)

ii. έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών μεταγραφής, βαρών, διεκδικήσεων, μη εκποιήσεως του Υποθηκοφυλακείου Τήλου-Χάλκης

iii. έκδοση και χορήγηση για τα ακίνητα της Ρόδου αντιγράφων σχεδιαγραμμάτων, πιστοποιητικών ιδιοκτησίας/βαρών/διεκδικήσεων, βεβαιώσεων, αντιγράφων εισαχθεισών πράξεων καικαταχώριση στα κτηματολογικά βιβλία των κτηματικών περιφερειών Ρόδου των εισαχθεισών δικαιοπραξιών.

Επισημαίνεται ότι κατόπιν της διενέργειας των απαιτούμενων εργασιών για την άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου του (επί της Πλατείας Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου Ελευθερίας) συνεχίζονται οι εργασίες καταγραφής και συσκευασίας του λοιπού αρχειακού υλικού με τήρηση από τους εισερχομένους υπαλλήλους όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και χρήση όλων των ατομικών μέσων ατομικής προστασίας (κράνη κ.λπ) που προβλέπονται για την είσοδο σε εργοτάξιο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου