Τοπικές Ειδήσεις

Στις 11.00 αύριο Δευτέρα ο καθαγιασμός των υδάτων

Περί ώραν 11.00, προγραμματίζεται από τη Μητρόπολη Ρόδου να γίνει αύρο Δευτέρα, γιορτή των Θεοφανείων, ο καθαγιασμός των υδάτων, από τον προβλήτα, πίσω από την Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Σχετικά εκδόθηκε από τη Μητρόπολη Ρόδου, η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Κατά την Εορτήν των Θεοφανείων (Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου ιερουργεί εν τω Καθεδρικώ Ιερώ Ναώ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ένθα προσέρχεται περί την 8ην πρωινήν.
Ο Μέγας Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού άρχεται περί τις 10.30π.μ.
Περί τις 11.00 ώραν προπορευομένων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, των ιερών Εξαπτερύγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των Ιεροψαλτών και του Ιερού Κλήρου της πόλεως, ακολουθούντος δε του ευσεβούς Λαού μετά των Αρχών και των λοιπών επισήμων, η Αυτού Σεβασμιότης κατευθύνεται εν Λιτανεία εις τον προκαθορισμένον προβλήτα, οπόθεν μετά την γενομένην δέησιν, ρίπτει τον Τίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα προς καθαγιασμόν.
Άγημα της 95 ΑΔΤΕ θα αποδώση τας κεκανονισμένας τιμάς.
Θεοφάνεια στον
Άγιο Παντελεήμονα
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος παλαιάς πόλεως Ρόδου και ο μέγας αγιασμός εντός του Ιερού Ναού.
Περί ώρα 9.50 θα ξεκινήσει ιερά πομπή όπου θα καταλήξει στο τουριστικό λιμάνι και θα γίνει η τελετή Καταδύσεως Του Τιμίου Σταυρού από τον εφημέριο μας π. Χρήστο.
Ώρα ρίψης Του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα 10.15.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου