Ρεπορτάζ

Στις 11 αύριο το πρωί ο καθαγιασμός των υδάτων

Περί ώραν 11.00 θα γίνει αύριο ο καθαγιασμός των υδάτων από τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, και η οποία έχει ως εξής:

«Κατά την Εορτήν των Θεοφανείων (Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου ιερουργεί εν τω Καθεδρικώ Ιερώ Ναώ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ένθα προσέρχεται περί την 8ην πρωϊνήν.
Ο Μέγαος Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού άρχεται περί τις 10.30π.μ.
Περί την 11ην ώραν προπορευομένων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, των ιερών Εξαπτερύγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των Ιεροψαλτών και του Ιερού Κλήρου της πόλεως, ακολουθούντος δε του ευσεβούς Λαού μετά των Αρχών και των λοιπών επισήμων, η Αυτού Σεβασμιότης κατευθύνεται εν Λιτανεία εις τον προκαθορισμένον προβλήτα, οπόθεν μετά την γενομένην δέησιν, ρίπτει τον Τίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα προς καθαγιασμόν.
Άγημα της 95 ΑΔΤΕ θα αποδώση τας κεκανονισμένας τιμάς».

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Από τον εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Παπαχρήστο, ο καθαγιασμός των υδάτων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου θα γίνει μετά τις 10.00 το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό εντός του Ναού.

Ανακοίνωση Κεντρικού
Λιμεναρχείου Ρόδου
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την 06-01-2019 ημέρα Κυριακή θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώνεται ότι όσοι επιθυμούν να επιβιβαστούν στο πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής προκειμένου να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού θα πρέπει να το δηλώσουν στην Λιμενική Αρχή Ρόδου ενώ για τους ανήλικους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη γονέων / κηδεμόνων τους.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Α.Α.
Υποπλοίαρχος Λ.Σ.
Πρέντζας Γεώργιος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου