Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δ. Γάκης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Σε συνέντευξή του στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Κανάλι Ε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και δήλωσε:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, που εύλογα υπερασπίζεται τα μέλη της. Όμως στην πολιτική έχει κανείς δικαίωμα και υποχρέωση να παρακολουθεί και να κρίνει αποφάσεις κάθε εξουσίας, και βέβαια και της δικαστικής. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, έχει σημασία να κρίνονται όχι μόνο οι αποφάσεις που λαμβάνονται, αλλά και εκείνες που παραλείπονται ή αναβάλλονται επ’ αόριστον. Γιατί το να μην παίρνεις απόφαση για κάτι, αφήνοντάς το να ξεθωριάζει στο χρόνο, είναι μια πολύ επικίνδυνη δικαστική πρακτική. Δεν μπορεί να έχεις, για παράδειγμα να μην έχει κληθεί για ένα χρόνο ο Φρουζής για ανάκριση. Η παράλειψη ή η ολιγωρία είναι πολλές φορές αντίστοιχη με μια κακή απόφαση. Δεν έχει νόημα, λοιπόν να επιχειρούμε να καλύψουμε αδυναμίες και προβλήματα. Από αυτήν την άποψη, πολιτικά συμφωνώ με τον Παύλο Πολάκη. Και συγκεκριμένα με την εκτίμησή του ότι κάποια άτομα, οι πράξεις κάποιων δικαστικών λειτουργών συγκεκριμένα, δυσφημούν συνολικά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας. Επομένως, η κριτική σε κάποια άτομα ή αποφάσεις δεν υπονομεύει το κύρος της Δικαιοσύνης. Αντιθέτως, η Δικαιοσύνη πλήττεται από τις ανεπάρκειες, για τις οποίες μιλήσαμε προηγουμένως. Δεν μπορεί, δηλαδή, να μην έχει κληθεί ο Φρουζής, εδώ και έναν χρόνο. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα υπήρχε ένα σύστημα δικαστικό που προστάτευε και κάλυπτε αυτές τις πρακτικές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου