ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελάχιστα τα χρήματα που πήρε από το ΕΒΕΔ η «Infosolutions»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΕΒΕΔ

Δυσα­νά­λογα του θορύβου, που προ­κλή­θηκε σε πανελ­λα­δικό επίπεδο, από δημο­σιεύ­ματα Αθη­ναϊ­κών ΜΜΕ, θεωρεί το Επι­με­λη­τή­ριο, τα ποσά που κατα­βλή­θη­καν στην εται­ρεία Infosolutions και συγκε­κρι­μένα στην Infinity ΕΠΕ, για υπη­ρε­σίες που παρείχε στη Ρόδο.

Η εται­ρεία που ανέλαβε την τεχνική υπο­στή­ριξη της εκλο­γι­κής δια­δι­κα­σίας για την ανά­δειξη προ­έ­δρου της Ν.Δ. προ­κά­λεσε έναν ολό­κληρο κυκεώνα που σάρωσε την πολι­τική ζωή της χώρας.

Όπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», πέτρα του σκαν­δά­λου είναι η Infosolutions του Θανάση Κλωνάρη και της Ελενας Τυρμάκη, δύο νέων επι­χει­ρη­μα­τιών, που προ­φα­νώς με κακούς χει­ρι­σμούς οδή­γη­σαν τη Νέα Δημο­κρα­τία στον δια­συρμό και την εσω­τε­ρική κρίση.

Η εται­ρεία είχε μάλιστα συνερ­γα­σία και με το eπιμελητήριο Δωδε­κα­νή­σου, και εφέρετο να συγκα­τα­λέ­γε­ται μεταξύ των καλών πελατών της.

Από έρευνα που διε­νερ­γή­θηκε χθες στο Επι­με­λη­τή­ριο δια­πι­στώ­θηκε ωστόσο ότι οι αμοιβές που έλαβε αφο­ρού­σαν απο­κλει­στικά και μόνο την ανα­νέ­ωση domain names που χρη­σι­μο­ποιού­σαν το Επι­με­λη­τή­ριο και η ΔΕΤΑΠ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κλω­νά­ρης συμ­με­τείχε σε ομάδα τεχνι­κών του ΟΤΕ, που είχε ανα­λά­βει το 2004 την κατα­σκευή της ιστο­σε­λί­δας του επι­με­λη­τη­ρίου. Αργό­τερα αυτο­νο­μή­θηκε και του ανα­τέ­θηκε, η ανα­νέ­ωση των domains του Επι­με­λη­τη­ρίου.

Πιο συγκε­κρι­μένα και σύμφωνα με την τηρού­μενη στο αρχείο του Επι­με­λη­τη­ρίου και της ΔΕΤΑΠ, καρτέλα της εται­ρείας, έλαβε από το Επι­με­λη­τή­ριο το 2008 29,63 ευρώ, το 2010 118,52 ευρώ, το 2011 30,62 ευρώ και το 2012 153,13 ευρώ.

Από την ΔΕΤΑΠ έλαβε το 2009 195,99 ευρώ και το 2010 86,75 ευρώ.

Οι υπη­ρε­σίες που παρείχε αφο­ρού­σαν την ανα­νέ­ωση των domains: ebed.gr, www.12visacard.gr, www.12karta.gr, www.12viza.gr, www.visa.gr της επί­ση­μης ιστο­σε­λί­δας της πιστω­τι­κής κάρτας του Επι­με­λη­τη­ρίου σε συνερ­γα­σία με την Συνε­ται­ρι­στική Τράπεζα Δωδε­κα­νή­σου του www.rhodesforum.gr, του thinklocal.gr  και του buylocal.gr.

O πρό­ε­δρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου κατέ­στησε χθες σαφές ότι η συγκε­κρι­μένη είδηση που δια­δό­θηκε στο πανελ­λή­νιο από δημο­σιεύ­ματα Αθη­ναϊ­κών μέσων είναι «άνθρα­κας».

«Τα ποσά που δόθηκαν στην εται­ρεία για υπη­ρε­σίες ανα­νέ­ω­σης των domains ιστο­σε­λί­δων του Επι­με­λη­τη­ρίου στο παρελ­θόν, ως κατα­χω­ρη­τής δηλαδή, είναι εξαι­ρε­τικά μικρά και ως εκ τούτου δεν δικαιο­λο­γεί­ται ο θόρυβος που προ­κλή­θηκε από δημο­σιεύ­ματα αθη­ναϊ­κών μέσων, που παρου­σιά­ζουν το Επι­με­λη­τή­ριο ως έναν από τους καλούς πελάτες της infosolutions» δηλωσε ο κ. Πάππου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.