Ειδήσεις

«Κόλλησε» η ΚΥΑ για επιδότηση ρεύματος

Στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών «κόλλησε» η ΚΥΑ για την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία από τη ΔΕΘ, τα συναρμόδια υπουργεία δυσκολεύονται να την εφαρμόσουν, καθώς ανακαλύπτουν εκ των υστέρων αυτονόητα ζητήματα που αγνοήθηκαν υπό το βάρος της επικοινωνιακής πίεσης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όταν πήραν στα χέρια τους υπογεγραμμένη από το ΥΠΕΝ τη σχετική ΚΥΑ, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να επιδοτηθούν επιχειρήσεις χωρίς προκοινοποίηση στις Βρυξέλλες εξαίρεσης από τους κανονισμούς περί κρατικών ενισχύσεων.

Ετσι, η ΚΥΑ μπήκε στο συρτάρι μέχρι να σταλεί το αίτημα στις Βρυξέλλες, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι και χθες και δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στην εβδομάδα. Στο μεταξύ, οι εταιρείες προμήθειας έχουν περάσει ήδη την επιδότηση των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου και άρχισαν να τιμολογούν και τον Οκτώβριο, αναμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα την υπογραφή της ΚΥΑ…

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου