Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι και φέτος συνδιοργανώτρια του 13ου αναρριχητικού φεστιβάλ της Καλύμνου, το οποίο ξεκινάει σήμερα και συγκεντρώνει εκατοντάδες φίλους του σπορ στο νησί, τονώνοντας την τοπική οικονομία.

Θεωρείται από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο και έχει καθιερωθεί στην συνείδηση της παγκόσμιας αναρριχητικής κοινότητας, προσφέροντας αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Κορυφαίοι αθλητές του είδους, δεκάδες δημοσιογράφοι των
«ειδικών» εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων και εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλα τα μέρη του κόσμου δίνουν το παρών, σε έναν από τους ελκυστικότερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου στην Κάλυμνο.

Το διεθνές φεστιβάλ Καλύμνου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το φθινόπωρο (είτε τον Οκτώβριο είτε τον Νοέμβριο) και μέχρι στιγμής έχουν λάβει συμμετοχή σε αυτό πάνω από 6.500 αναρριχητές. Το νησί δέχεται κόσμο όλο τον χρόνο για αναρρίχηση και ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες.

Με δεδομένη την περσινή επιτυχία και την τεράστια διαφήμιση του φετινού Φεστιβάλ, η αεροπορική εταιρεία Oman Air που πετά απευθείας σε περισσότερους από 40 προορισμούς σε 23 χώρες στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη θα προβάλει στις πτήσεις της ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ για 6 μήνες από τον Ιούλιο 2019 έως το Δεκέμβριο 2019.

Τα κριτήρια που κάνουν την Κάλυμνο να ξεχωρίζει ως αναρριχητικός προορισμός και να έχει κάθε χρόνο μεγάλη συμμετοχή ξένων αναρριχητών απ’ όλο τον κόσμο στο ετήσιο φεστιβάλ της είναι:
· Η άριστη ποιότητα των ασβεστολιθικών βράχων της
· Οι περίπου 2.500 καλά ασφαλισμένες και συντηρημένες αναρριχητικές διαδρομές της
· Η μεγάλη ποικιλία σε βαθμούς δυσκολίας που παρουσιάζουν τα αναρριχητικά της πεδία από πολύ εύκολα για αρχάριους αναρριχητές έως πολύ δύσκολα για τους επαγγελματίες και έμπειρους της αναρρίχησης
· Η εύκολη πρόσβαση στα πεδία
· Η επιβλητική θέα προς την θάλασσα που κόβει την ανάσα
· Ειδικά εκπαιδευμένη εθελοντική Ομάδα Διάσωσης για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε οποιοδήποτε αναρριχητικό πεδίο στο οποίο η πρόσβαση ιατρικής βοήθειας είναι ανέφικτη.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναρριχητικούς μαραθωνίους για συμμετέχοντες όλων των επιπέδων, μαθήματα αναρρίχησης, παρουσιάσεις και προβολές από καταξιωμένους και παγκοσμίου φήμης αθλητές, διαγωνισμούς, εκθέσεις φωτογραφίας, ελεύθερη αναρρίχηση σε κάθετους βράχους πάνω ακριβώς από τη θάλασσα (deep water soloing) , πολιτιστικές εκδηλώσεις, πάρτυ με dj και ζωντανή μουσική κ.α.

Εκατοντάδες αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται και φέτος να λάβουν μέρος στην παγκόσμια γιορτή αναρρίχησης που διοργανώνεται στο δημοφιλέστερο αναρριχητικό πεδίο στον κόσμο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Κάλυμνο δρα οργανωμένη και ειδικά εκπαιδευμένη Ομάδα Διάσωσης από εθελοντές αναρριχητές, οι οποίοι φθάνουν εκεί που η πρόσβαση από εργαζόμενους στον κλάδο της ιατρικής βοήθειας, είναι ανέφικτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

-8.00- 18.00: Δηλώσεις συμμετοχής στο ξενοδοχείο Elena Village

-10.00- 14.00: Ορεινός Περίπατος

-20.00: Μπουφές καλωσορίσματος (Elena Village)

-20.30: Τελετή έναρξης (Elena Village)

-21.00: Οπτικοακουστική παρουσίαση από την Hazel Findlay (Elena Village)

-21.30: Οπτικοακουστική παρουσίαση από τον Moritz Hans (Elena Village)

-22.00: Welcome Party με DJ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

-8.00-18.00: Δηλώσεις συμμετοχής στο ξενοδοχείο Elena Village

-8.00-17.00: Open Αναρριχητικό Rally

-14.00-17.00: Θεματικός βοτανικός περίπατος στη φύση της Καλύμνου. Χορηγία του Vitae Value  http://www.Kalymnosherbs.com

-21.00: Οπτικοακουστική παρουσίαση από τον Λουκά Ντουρντουρέκα (Elena Village)

-21.30: Οπτικοακουστική παρουσίαση από τον Αριστομένη Θανόπουλο  (Elena Village)
-22.00: Party με DJ (Elena Village)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

-8.00-17.00: Δηλώσεις συμμετοχής στο ξενοδοχείο Elena Village

-11.00-17.00: Deep Water Solo- Ημερήσια Κρουαζιέρα (Δωρεάν)

-20.30: Τελετή λήξης- Απονομές

-21.00: Αποχαιρετιστήριο πάρτι με ζωντανή ροκ μουσική

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ