Για την Κολωνία αναχωρεί σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμμετέχει με δικό της περίπτερο και με παραγωγούς από πολλά νησιά μας, με τοπικά προϊόντα, στη μεγάλη έκθεση τροφίμων ‘ANUGA’.

Όπως δήλωσε στην «δ» ο κ. Ζαννετίδης, η ΠΝΑΙ παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για να αναδείξει τα προϊόντα του τόπου μας και να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα:
«Εμείς, συνεχίζουμε το έργο του Πρωτογενούς Τομέα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα: γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, γαστρονομία, παραμένουν στην προτεραιότητά μας. Επιπλέον, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης των παραγωγών μας με δράσεις εξωστρέφειας, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις τροφίμων σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι πιστοποιήσεις προϊόντων και φυσικά –το μεγαλύτερο κομμάτι, την οργάνωση των παραγωγών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη να συντονίζουν τις ενέργειές τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτό, γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι σοβαρός παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας μας».
Η έκθεση «ANUGA 2019 – Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών» θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 5 – 9 Οκτωβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Koelner Messe της Κολωνίας, στη Γερμανία.
H Anuga αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών παγκοσμίως & διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.
Αποτελεί τo πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό «ξεκίνημα» σε νέες αγορές και να συνάψουν κερδοφόρες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους. Είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.
Η Ελλάδα βρίσκεται ανέκαθεν στις μεγαλύτερες συμμετοχές της Anuga, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και το 2017 –καταλαμβάνοντας τη 5η θέση- με 280 εκθέτες που κάλυψαν εκθεσιακή επιφάνεια πάνω από 6.000 τ.μ.
Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 7.405 εκθέτες από 107 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 200.000 – αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί το 2019!
Η έκθεση φιλοξενεί 10 εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου τροφίμων- ποτών στους εξής τομείς:
– Anuga Fine Food: Τρόφιμα γενικά
– Anuga Frozen Food: Κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά
– Anuga Meat: προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι
– Anuga Chilled & Fresh Food: Προϊόντα gourmet και delicatessen, ψύξης, ψαρικά, λαχανικά, φρούτα
– Anuga Dairy: Γαλακτοκομικά προϊόντα
– Anuga Βread & Bakery: Αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής
– Anuga Drinks: Ποτά, κρασί, αναψυκτικά και χυμοί
– Anuga Hot Beverages: Αφεψήματα
– Anuga Culinary Concepts: Εξοπλισμός για catering και μαζική εστίαση, εξοπλισμός και υπηρεσίες για την λιανική αγορά
Στην Anuga 2019 μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων και συνεδρίων θα συνοδεύει και πάλι την έκθεση. Η θεματολογία των διασκέψεων και των διαλέξεων υψηλού επιπέδου καθορίζεται από τις υπάρχουσες τάσεις του κλάδου: Προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, Non-GMO products (Μη Γενετικά Τροποποιημένα προϊόντα), Superfoods, έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα, Functional & Free from products, βιολογικά προϊόντα, Kosher προϊόντα, Halal food, Προϊόντα Vegan και Χορτοφαγίας.
Η ΠΝΑΙ συμμετέχει με προϊόντα μέλισσας, τυριά, λάδι, κρασιά κ.λπ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ
ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Επιπλέον, η ΠΝΑΙ θα συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων μέλισσας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις αρχές του Δεκέμβρη. «Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξέτασης των αιτήσεων από παραγωγούς και συλλόγους και πιστεύω πως και φέτος θα έχει μεγάλη συμμετοχή.
Πέρσι είχαμε ξεπεράσει τα 35 περίπτερα», ανέφερε ο κ. Ζαννετίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ