Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την μεγάλη διοργάνωση Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού» που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Ρόδο, στις 18 Οκτωβρίου 2018, εξέφρασε χτες ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως έχει προγραμματιστεί και μία δράση στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου, ενώ αναμένονται στο νησί υψηλοί προσκεκλημένοι, αθλητές διεθνούς κύρους όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και Έλληνες, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, η Αθηνά Ζέρβα (αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών) και Ρόδιοι αθλητές, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Μιχάλης Σεϊτης.
«Η Ρόδος είναι ένας πολύ-πολιτισμικός τόπος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, περήφανα φιλοξενεί την μεγάλη αυτή διοργάνωση. Είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση που η ΠΝΑΙ συνδιοργανώνει με το Peace and Sport. Η Ρόδος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή γι αυτό το ετήσιο ραντεβού των πρωταθλητών. Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζοντας την λαμπρή αξία του Αρχαίου Σταδίου, δέχτηκε αμέσως την πρότασή μας, να έχουμε εκεί μια παρουσία –το μεσημέρι της 18ης του Οκτώβρη. Θέλουμε τα νησιά μας να βρίσκονται στο επίκεντρο των θετικών ειδήσεων» όπως είπε, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του που δούλεψαν έναν χρόνο για την προετοιμασία του φόρουμ αλλά και τους μεγάλους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση.
Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στους στόχους του Peace and Sport που αφορούν τις προσπάθειες της «αθλητικής διπλωματίας» να φέρει μέσα από τον αθλητισμό κοντά τους ανθρώπους και να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς, σε κλίμα συνεργασίας και ειρήνης.
Πάνω από 350 προσωπικότητες αναμένονται στο νησί για τις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την Ouided Bouchamaoui από την Τυνησία –βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2015.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην διοργάνωση ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
«Στο πρόσωπο της ΠΝΑΙ, η εμπιστοσύνη που έρχεται σταθερά από το εξωτερικό, είναι μία εμπιστοσύνη που αντανακλά στην προσωπικότητά των νησιών μας και βεβαίως στην προοπτική τους, στην αξία τους, την σημασία τους και το μέλλον τους», ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Ανησυχία για την
Ρόδου – Λίνδου
Ο περιφερειάρχης μίλησε για το επικίνδυνο σημείο της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου (μετά την διασταύρωση που οδηγεί δεξιά στην Μαλώνα και αριστερά στο Χαράκι) όπου λίγο παρακάτω υπάρχει μια γέφυρα στην οποία έχει σημειωθεί μία καθίζηση. «Πολλοί κάτοικοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την γέφυρα. Εμείς γνωρίζουμε το θέμα και το παρακολουθούμε. Εμείς δεν είμαστε η διοίκηση η οποία… σέρνεται πίσω από τις καταστάσεις. Είμαστε η διοίκηση που έχει αποδείξει ότι δουλεύει και προληπτικά όταν χρειαστεί. Είναι γεγονός, πως από πέρσι δουλεύουμε την μελέτη για την γέφυρα και είναι ζήτημα μερικών μηνών για να μας την παραδώσουν. Οδηγούμαστε στην λύση της ‘δίδυμης’ γέφυρας, και σε ό,τι αφορά το φαινόμενο αυτό καθ’ αυτό που έχει δημιουργηθεί εκεί, το παρακολουθούν οι τεχνικοί και οι συνεργάτες μας» όπως τόνισε, θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο.
Ο δρόμος από τα Κολύμπια προς Λίνδο
Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για το έργο του δρόμου από τα Κολύμπια μέχρι την Λίνδο: «Η μελέτη γι αυτό το έργο, έχει κατατεθεί και βρίσκεται εν αναμονή για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Πρέπει να περάσει από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Η εκτίμησή μας είναι ότι σε 30 – 40 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί και αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίασή της. Εμάς η πρόθεσή μας είναι να πάμε και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για να κάνουμε μία παρουσίαση του έργου. Ξέρουμε τις δυνάμεις μας και μπορούμε να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε τμήματα αυτής της μελέτης – όσο μεγάλο κι αν είναι το κόστος. Το έχουμε ξανακάνει».
Το δικαστικό μέγαρο
Ερωτηθείς και για το δικαστικό μέγαρο, ο περιφερειάρχης δήλωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε «προφορικώς και όχι γραπτώς» προς το παρόν για να αναλάβει η ΠΝΑΙ τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σχετικά με την αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και εγκρίσεως για την εξεύρεση χώρου για την προσωρινή μεταστέγαση υπηρεσιών του μέχρι ολοκληρώσεως σχετικής εργολαβίας στο εσωτερικό του.
«Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί και θα καθορίσει το τεχνικό κομμάτι για το πώς θα γίνει το έργο, αν θα μεταφερθεί συνολικά το δικαστήριο κάπου αλλού και να μας παραδοθεί το κτήριο κενό ή να γίνουν οι εργασίες με το κτήριο σε λειτουργία. Εμείς προτιμούμε να μας παραδοθεί κενό αλλά φαίνεται να υπάρχει μια δυσκολία» όπως είπε.
Όπως έγραψε η «δ», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν προηγούμενης προφορικής δέσμευσης του κ. Χατζημάρκου, απέστειλε έγγραφο αρμοδίως στο οποίο καθιστά σαφές ότι προτίθεται να υλοποιήσει τις παρακάτω εργασίες:
– Αποξήλωση υπάρχουσας μόνωσης δώματος και τοποθέτηση νέας από φύλλα μεμβράνης.
– Συντήρηση και αποκατάσταση του εξωτερικού κελύφους του κτηρίου (όψεις κτηρίου).
– Συντήρηση ή πλήρης αντικατάσταση (όπου χρειάζεται) των εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων.
Όσον αφορά δε στο εσωτερικό του κτηρίου, δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση των κοινόχρηστων W.C. (αποξήλωση και αντικατάσταση ειδών υγιεινής και πλακιδίων), για λόγους υγιεινής.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου θα εκτελεστούν μόνο μετά την απομάκρυνση των εργαζομένων για λόγους ασφαλείας και αποφυγή ατυχημάτων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ