Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προέβησαν προχθές τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.
Στη συνεδρίαση δεν έδωσε το παρών ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας γιατί βρισκόταν στην Αθήνα για την ορκωμοσία του. Η κ. Μίκα Ιατρίδη δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω προβλήματος υγείας.
«Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε σχετικά θετικό κλίμα. Συζητήσαμε για το αποτέλεσμα των εκλογών. Επισημάναμε πως έγινε ό,τι ήταν δυνατόν από τα στελέχη του κόμματος. Όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και είπαμε στους πολίτες την αλήθεια για τις συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα βελτιώσουμε τα όποια τρωτά μας σημεία», δήλωσε η κ. Νατάσα Βενετοκλή.
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κατέστησε σαφές ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και θα πρέπει όλα τα στελέχη του κόμματος να είναι στις επάλξεις του αγώνα.
«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να προσεγγίσουμε τους πολίτες. Να αφουγκραστούμε προσεκτικά τις αγωνίες τους και να ακούσουμε τα προβλήματαά τους», τόνισε η κ. Βενετοκλή.
Υπέρ του ανοίγματος στην κοινωνία τάχθηκαν και άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ, όπως ο κ. Ηλίας Τσέρκης, που τόνισε «ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας».
Μετά από την ήττα που υπέστη το κόμμα στις εκλογές πρέπει να ξεκινήσουμε αγώνα και να προσεγγίσουμε τους πολίτες, τόνισε ο κ. Τσέρκης.
Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ.
Όπως τόνισε η κ. Βενετοκλή, αυτό που προέχει, πέρα από τις εκλογές είναι η ενότητα του κόμματος.
«Ενημέρωσα τα μέλη για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Έχουμε αλλάξει πολλούς προέδρους στη ΝΔ . Όλους τους υπηρετήσαμε με το ίδιο σθένος. Προέχει η ενότητα του κόμματος. Το κάθε στέλεχος μπορεί να στηρίξει όποιον υποψήφιο θέλει στις εκλογές. Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα», τόνισε η κ. Βενετοκλή
Την ώρα της συνεδρίασης όμως ήταν σε εξέλιξη το ζήτημα που αφορούσε στην υποψηφιότητα του κ. Αδωνι Γεωργιάδη.
Αρκετά στελέχη τόνισαν πως δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί από τη διαδικασία.
«Θεωρήσαμε πως ήταν άδικο να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του. Ελήφθη όμως τελικά θετική απόφαση για τον κ. Γεωργιάδη», τόνισε η κ. Βενετοκλή.
Με τις διαγραφές τριών στελεχών του κόμματος θα ασχοληθούν, όπως επισημάνθηκε, τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΟΔΕ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ