Ειδήσεις

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική μέριμνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στήριξη στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης επιδιώκει να παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Για να ανακουφιστούν εκείνοι που βρέθηκαν στο περιθώριο όμως θα πρέπει να υλοποιηθούν δράσεις οι οποίες θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων, που θα πρέπει να γίνουν, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Ζωγραφίδη.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και σ’ αυτήν συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων της Ρόδου.
«Η νέα περιφερειακή αρχή έχει ως κεντρικό άξονα της πολιτικής της τον άνθρωπο και τη μάχη για μια κοινωνία που θα ευημερεί. Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δίνει μεγάλη σημασία στην κοινωνική μέριμνα. Αυτό αποτυπώνεται από την πατριωτική και ριζοσπαστική κίνησή του να μου αναθέσει το συγκεκριμένο τομέα. Θεώρησα καθήκον μου να γνωρίσω τους εκπροσώπους των φορέων κοινωνικής φροντίδας. Ζήτησα να μου καταθέσουν φακέλους με τις δράσεις και τις προτάσεις τους. Θεωρώ πως δεν θα πρέπει η κοινωνική μέριμνα να περιορίζεται μόνο σε παροχές προς τους αναξιοπαθούντες και γενικά τους ανθρώπους που έχουν τεθεί στο περιθώριο. Επιβάλλεται και στην Ρόδο, όπου υπάρχει πλούτος, να καταπολεμήσουμε το κακό στη ρίζα του. Δεν αντέχω να βλέπω ανθρώπους να αναζητούν τροφή στους κάδους των απορριμμάτων. Αυτά μόνο αποτροπιασμό και άσχημα συναισθήματα προκαλούν σε μένα και γενικά σε όλους τους ανθρώπους. Είναι ανάγκη να κτυπηθεί το κακό στη ρίζα του. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία και η φτώχεια. Αυτά θα πρέπει να πολεμήσουμε ακόμη και αν χρειαστεί να κοντραριστούμε με το κράτος», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.
Σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης δήλωσε:
«Παραλάβαμε τη συγκεκριμένη δομή από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Θα πρέπει να την ενδυναμώσουμε. Σας αναφέρω ότι σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα συσταθεί επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Είναι καλύτερο όμως να μαθαίνεις σε κάποιον να αλιεύει παρά να του δώσεις ένα ψάρι».
Σχετικά με τις δράσεις στις οποίες θα προβεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης δήλωσε πως η συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων ήταν μόνο η αρχή.
«Θα υλοποιηθούν δράσεις για την ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν. Θα ανακοινωθούν στο σωστό χρόνο. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.
«Είναι στη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία που είχατε για τη διοργάνωση της σύσκεψης για να συναντηθούν και να ξεκινήσουν διάλογο όλοι όσοι προσφέρουν εθελοντικά. Εκπροσωπώ το Δήμο σε θέματα υγείας, πρόνοιας και εθελοντισμού. Με συγκινεί το γεγονός ότι δίνετε έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι θετικό που οι φορείς της Ρόδου γίνονται χρόνο με το χρόνο πιο δυνατοί. Οι πόρτες του Δήμου είναι ανοικτές. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η σημερινή συνάντηση ήταν μια αρχή. Μας περιμένει πολλή δουλειά στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Άννα Ζωάννου και συμπλήρωσε πως θα πραγματοποιηθεί και στο Δήμο Ρόδου σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των εθελοντικών οργανώσεων.
«Είναι πολύ καλή συγκυρία που είστε επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα. Θα έχετε πολύ καλή συνεργασία με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο κ. Χαρούλα Γιασιράνη», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.
«Θα πρέπει να καταλάβουμε πως είναι ανάγκη να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας και των εθελοντών. Πρέπει να δώσουμε ουσία στη συνεργασία. Ο εθελοντισμός θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα. Εμείς πρέπει να στηρίξουμε τις εθελοντικές οργανώσεις για να υλοποιούν τις δράσεις που πρέπει», δήλωσε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ηλία Ζωγραφίδη και την κ. Χαρούλα Γιασιράνη. Έγινε μια καλή αρχή ώστε οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων να εκφράσουν τις απόψεις τους. Τώρα μπορεί να υπάρχει συντονισμός και να είναι μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη η προσφορά όλων. Είναι σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι εθελοντικές ομάδες. Εμείς αναλύσαμε θέματα σχετιζόμενα με την λειτουργία του εθελοντικού ιατρείου και φαρμακείου. Είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εθελοντικού ιατρείου και φαρμακείου κ. Γιώργος Τριάντος.

Στις δράσεις που υλοποιούνται από την ΕΥΘΥΤΑ αναφέρθηκε η πρόεδρος κ. Ελένη Καρύδη.
«Ενημερώσαμε τον κ. Ηλία Ζωγραφίδη για την λειτουργία της ΕΥΘΥΤΑ. Δηλώσαμε πως μπορούμε να εφαρμόσουμε πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος μας είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, επιδιώκει τη διεξαγωγή διαλόγου για την οδική ασφάλεια γιατί διαπιστώθηκαν ακόμη μια φορά οι σημαντικές ελλείψεις αλλά κυρίως η συστηματική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Πολιτεία τα θέματα αυτά. Προκύπτουν συστηματικά οδηγίες και προδιαγραφές με έλλειψη επιστημονικής κρίσης και τεκμηρίωσης και με διαδικασίες πολλές φορές δεοντολογικά απαράδεκτες. Ακόμη και οι τεχνικές προδιαγραφές εκπόνησης μελετών Οδικής Ασφάλειας γίνονται χωρίς στοιχειώδη επιστημονική κρίση και διαβούλευση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί και ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά τους.
Ζητήσαμε επίσης να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την στέγαση του παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου. Θα παραδώσουμε δύο φακέλους με στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία της ΕΥΘΥΤΑ με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου