Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Μίχαλος: Από τη Γένοβα στον Καμπουράκη και μαζί στο μέλλον

Από τον κ. Δημήτρη Μίχαλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέσα σε έναν γενικό παραλογισμό, παραφιλολογίες, αστειότητες και χυδαιότητες κάποιες φορές καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες επειδή κάναμε μια επιλογή να συμμετάσχουμε με μια παράταξη στα κοινά του τόπου μας.

Είμαι ο Δημήτρης Μίχαλος, γνωστός σε πολλούς ως άτομο και σε άλλους μέσα από τη δουλειά μου εδώ και 33 χρόνια στο χώρο του πολιτισμού και του ραδιοφώνου . Άγνωστος όμως απ’ ότι φαίνεται σε κάποιους που μέσα σε αυτό το προεκλογικό κλίμα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για να στοχοποιήσουν εμένα και τον όποιον άλλο πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Μου τέθηκε λοιπόν από οικείους και μη κύκλους, πώς εγώ ένας άνθρωπος της οικολογίας και της αριστεράς που το 2001 διαδήλωνε στη Γένοβα βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο του Καμπουράκη, ο οποίος βρίσκεται στον αντιδιαμετρικό μου χώρο. Το ερώτημα το δικό μου όμως είναι το εξής: οι εκλογές αυτές είναι πολιτικές ή είναι για το Δήμο Ρόδου; Κι αφού όλοι παραδεχόμαστε ότι είναι για τα τοπικά δρώμενα, γιατί όταν μας τελειώσουν τα επιχειρήματα το γυρνάμε στις ιδεολογίες;

Πέραν από αυτά τα ρητορικά ερωτήματα, υπάρχει μια απτή πραγματικότητα. Τον Αντώνη τον Καμπουράκη δεν τον γνώρισα σήμερα. Τον γνωρίζω εδώ και 30 χρόνια. Γνωρίζω την ανθρώπινη πλευρά του, την οποία προς τιμήν του δεν διαφημίζει διότι θεωρεί χρέος του απέναντι στην κοινωνία να προσφέρει απ’ όπου μπορεί. Και αυτό το έκανε πολύ πριν ακόμα γίνει Δήμαρχος.

Μπορεί σε αυτά τα χρόνια που διοίκησε να έκανε και λάθη. Ποιος όμως παράγει έργο χωρίς να κάνει λάθη; Η απάντηση είναι ότι λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα. Κι επειδή αγαπάει τον τόπο του όσο λίγοι, το οτιδήποτε κάνει γι’ αυτόν δεν θέλει να το διαφημίσει. Όπως η προγραμματική που έχει υπογράψει σχετικά με τα ΑΜΕΑ, που εξασφαλίζει τις δωρεάν μετακινήσεις τους .Όπως πολλές εκδηλώσεις των οποίων τα έσοδα πηγαίνουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως ακόμα και τώρα που μιλάμε έφερε το Γιάννη Αγγελάκα, τον πιο αντισυστημικό και αντικομφορμιστή καλλιτέχνη, να τραγουδήσει στις πληγείσες περιοχές για να τις υποστηρίξει έμπρακτα. Με ελεύθερη είσοδο. Όπως θα φέρει σε λίγες μέρες τη Νατάσα Μποφίλιου στην Τάφρο και τα έσοδα της συναυλίας θα τα διαθέσει στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο ΓΣ Δωδεκάνησος.

Τον κατηγόρησαν για τις παραλίες τη στιγμή που η νομοθεσία είναι ασαφής και το γνωρίζουν οι πάντες, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να βρει μια λύση ώστε να μπορεί να έχει έσοδα ο Δήμος Ρόδου απ’ αυτές. Τον κατηγόρησαν για την αδυναμία να σβήσει τις φωτιές, την ώρα που ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα στην πυρόσβεση. Στο σημείο που του αναλογούσε, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε διάθεση χώρων, δυναμικού και πόρων για να μην πληγεί η εικόνα του νησιού στο εξωτερικό λόγω της αδιανόητης καταστροφής. Λεβέντικα μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια όλες τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες για την ανιδιοτελή και συγκινητική προσφορά τους, ενώ οι αντίπαλοι του μικρόψυχα οδήγησαν ένα οργισμένο πλήθος έξω από το ξενοδοχείο του στο κέντρο της πόλης να τον καθυβρίζουν ονομαστικά.

Όταν ήμουνα στη Γένοβα, μέσα στο γενικό χαμό που γινόταν γύρω μου, σκεφτόμουν ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη εγώ αγωνιζόμουν για την προσωπική μου αξοπρέπεια . Κι αυτό μέχρι σήμερα το έχω ως σημαία μου. Εργάζομαι στον πολιτισμό και για τον πολιτισμό γιατί θέλω να βλέπω γύρω μου ανθρώπους να

τραγουδάνε, να συγκινούνται, να παίρνουν μαθήματα ζωής από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκα και συνεργάζομαι.

Δεν ήθελα ποτέ να κεφαλαιοποιήσω τους αγώνες μου με πρόσκαιρες θέσεις και εφήμερα κέρδη.Αλλού αναζητήστε τους. Γνωρίζοντας τον Αντώνη Καμπουράκη προσωπικά θέλω να πω πως ενώ ταξικά όπως θα έλεγαν και οι σύντροφοι είμαστε εχθροί, στα δρώμενα της Ρόδου δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε συνοδοιπόροι. Γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το νησί και τους ανθρώπους του, για την ομορφιά του, για τον πολιτισμό και την κουλτούρα του και θέλουμε να το πάρουμε στο μέλλον όπως του αξίζει. Όχι με την κακομοιριά ενός επαίτη αλλά όπως αξίζει στη Ρόδο μας με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες .

Μετά τιμής,

Δημήτρης Μίχαλος

Υποψήφιος στο τοπικό της Ιαλυσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου