Ειδήσεις

IATA: Χάος στα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω των διαφορετικών κανόνων στα κράτη μέλη

Πύργος της Βαβέλ” οι κανόνες ταξιδιού στην Ευρώπη, αποκαλύπτει έκθεση από την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Η IATA προειδοποίησε πως η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρώπης διακυβεύεται από την αποτυχία των κρατών μελών της ΕΕ να εναρμονίσουν τους κανονισμούς εισόδου COVID-19.

Ως αποτέλεσμα, η επαναλειτουργία των συνόρων μπερδεύει τους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Και δεν αποφέρει τα αναμενόμενα οφέλη όσον αφορά στην ευκολότερη μετακίνηση και την οικονομική ανάκαμψη.

Οι σημαντικές διαφορές στους ταξιδιωτικούς κανόνες χωρών της ΕΕ
Η έρευνα της IATA διαπίστωσε σημαντικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη της ΕΕ διαχειρίζονται τα ταξίδια:

Περίπου το 30% των κρατών που χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ (DCC) δεν δέχονται γρήγορες δοκιμές.
Το 19% των κρατών δεν εξαιρεί τα παιδιά από τις απαιτήσεις δοκιμών.
Το 41% ​​των κρατών δεν επιτρέπει την είσοδο σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της «Λευκής Λίστας» εκτός ΕΕ.
Για τις φόρμες εντοπισμού επιβατών, το 45% το αποδέχεται διαδικτυακά, ενώ το 33% δέχεται υποβολές σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το 11% δέχεται μόνο χαρτί και ένα άλλο 11% δεν έχει καθόλου φόρμες εντοπισμού.
Χάος λόγω μη εναρμονισμένων ταξιδιωτικών κανονισμών
“Είναι απαραίτητο τα ευρωπαϊκά κράτη να συγκεντρωθούν για τις διαδικασίες ταξιδιού COVID-19, δήλωσε ο Rafael Schvartzman Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.

Η καλή δουλειά της Επιτροπής και των κρατών για την ανάπτυξη του DCC χάνεται από ένα χάος μη εναρμονισμένων κανονισμών.

Πώς μπορούν οι επιβάτες να ταξιδεύουν με σιγουριά όταν οι κανόνες είναι έτσι διαφορετικοί σε κάθε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δεν μπορούν να είναι σίγουροι εάν τα παιδιά τους πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ή όχι, ή εάν πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα σε χαρτί, στο διαδίκτυο ή καθόλου.

Μία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άνθρωποι εύλογα περιμένουν ενιαία προσέγγιση στη διαχείριση των ταξιδιών”.

Τι ζητά η IATA από την ΕΕ για εναρμόνιση
Όσον αφορά στην εναρμόνιση των απαιτήσεων γύρω από το DCC, η IATA και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς προέτρεψαν τα κράτη της ΕΕ να:

Διεξάγει ψηφιακή επαλήθευση DCC πριν φτάσουν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο, για να δοθεί στους επιβάτες η βεβαιότητα ότι είναι έτοιμοι να πετάξουν. Η Γερμανία και η Ισπανία είναι δύο χώρες που τηρούν τις βέλτιστες πρακτικές σε αυτόν τον τομέα.
Ανάπτυξη κρατικής πύλης για τη διευκόλυνση της επαλήθευσης DCC απευθείας από τις εθνικές αρχές και τον περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων υγείας από αεροπορικές εταιρείες.
Ενσωμάτωση ψηφιακών φορμών εντοπισμού επιβατών σε κρατική πύλη για επαλήθευση DCC. Κάτι που δεν συμβαίνει προς το παρόν στο 80% των ευρωπαϊκών χωρών.
Να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις υγείας τα κράτη της ΕΕ
Επιπλέον, η IATA ζητά από τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις υγείας που περιλαμβάνουν:

Καθολική αποδοχή ταχείας δοκιμής αντί για ακριβές και περιττές δοκιμές PCR.
Καθολική απαλλαγή ανηλίκων από απαιτήσεις δοκιμών και εμβολιασμού.
Το καθολικό άνοιγμα των συνόρων στους εμβολιασμένους επιβάτες και να επιτρέπεται στους ταξιδιώτες από χώρες χαμηλού κινδύνου να εισέρχονται στην Ευρώπη χωρίς περιορισμούς (ή με απόδειξη αρνητικού τεστ από μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες).
Οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία, η Σλοβενία ​​και η Ισπανία πρωτοστατούν στην ευθυγράμμιση αυτών των πολιτικών.

Να λύσουν τα ευρωπαϊκά κράτη το σημερινό χάος
“Η εμπειρία κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού καλοκαιριού δείχνει ότι ένα τυπικό ψηφιακό πιστοποιητικό δεν είναι αρκετό, υπογραμμίζει ο Rafael Schvartzman.

Οι διαδικασίες ταξιδιού γύρω από τον COVID-19 πρέπει επίσης να εναρμονιστούν και να εξομαλυνθούν.

Προτρέπουμε τα ευρωπαϊκά κράτη να λύσουν το σημερινό χάος και να δώσουν στους πιεσμένους επιβάτες μεγαλύτερη σιγουριά για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια”.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου