Ειδήσεις

Τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση εργασίας μεταξύ πρακτόρων και οδηγών πούλμαν

Εφαρμόζονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας καθώς επίσης οι δύο επιχειρησιακές συμβάσεις, που υπεγράφησαν ύστερα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου. Σήμερα οι συμβάσεις πρόκειται να κατατεθούν στο τμήμα επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο που με τη σειρά της θα τις διαβιβάσει στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας εκφράζει στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του συλλόγου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ρόδου, κ. Στέλιος Καμπάνταης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σε οκτώ μήνες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας, αυτό που δεν κατάφεραν προηγούμενες διοικήσεις. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα που δώσαμε. Εύχομαι στους συναδέλφους ασφαλή χιλιόμετρα και να προσβλέπουν πάντα στα καλύτερα που έρχονται».
Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και των δύο επιχειρησιακών, οι εργοδότες άρχισαν να προσαρμόζονται στα προβλεπόμενα. Τηρούνται τα ωράρια εργασίας και οι οδηγοί δεν υποχρεούνται να βρίσκονται 20 ώρες στο τιμόνι, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΙΚΑ και της Τροχαίας Ρόδου προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό εφαρμόζονται οι συμβάσεις και να βεβαιωθούν παραβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 18 Αυγούστου, όταν η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων αρνήθηκε να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως είχαν δεσμευθεί οι εκπρόσωποί της σε ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο δήμο Ρόδου με πρωτοβουλία του δημάρχου.
Στις 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο δήμο με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Νεφελούδη «συμφιλιωτική σύσκεψη» μεταξύ των εκπροσώπων των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και των εργοδοτών, προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές ανάμεσα στα μέρη και να επιτευχθεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Οι διαπραγματεύσεις των οδηγών με την εργοδοσία διήρκεσαν σχεδόν τρεις μέρες και είχαν ως αποτέλεσμα να οριστικοποιηθούν τα κείμενα των δύο επιχειρησιακών συμβάσεων (αφορά επιχειρήσεις που δεν υπάγονται στο τοπικό σωματείο τουριστικών πρακτόρων) και της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπεγράφησαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και σήμερα πρόκειται να κατατεθούν στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου