Ειδήσεις

Ο Βαρουφάκης «άφησε» τον Τσίπρα και άρπαξε πάλι την Λαγκάρντ

Ένα άρθρο του David Marsh στο Market Watch σχολιάζει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Γ. Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Marsh ήταν ένας εκ των δύο συνομιλητών -ο άλλος ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ν. Λαμόντ- του Γ. Βαρουφάκη στην περίφημη ομιλία για το plan B, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Τη Δευτέρα, στη στήλη του στο Market Watch, ο David Marsh έγραψε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο “Ο Βαρουφάκης δικαιώνεται, ενώ η Λαγκάρντ αναδύεται ως χαμένος”. Βεβαίως το ζήτημα δεν είναι εάν έχω ή δεν έχω δικαιωθεί. Το κομβικό σημείο αφορά τη βιωσιμότητα ή όχι της τελευταίας ελληνικής συμφωνίας. Από την πρώτη στιγμή επιχειρηματολόγησα ότι η κ. Λαγκάρντ είχε συμφέρον στο να υπάρξει ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να ομολογήσει το απλό γεγονός ότι ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα επαναστατήσει εάν υπογράψει μια ακόμη μη βιώσιμη συμφωνία με μια χώρα της οποίας το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί», σημειώνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Γ. Βαρουφάκης, παραθέτοντας εν συνεχεία το πλήρες κείμενο του άρθρου του Marsh.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου